2011-09-29
 21:35:38

Blommor

Lovade er bilder på blommorna jag fick igår. Och här kommer dem.











Så underbart fina allihopa!
2011-09-29
 21:20:57

Dagen

Idag har vi varit ute i skogen och tagit lite kort och rastat hunden. En helt underbar eftermiddag med mina favoriter.





Har också varit och handlat och så har jag såklart tagit de lite lugnt emellanåt också.

Kollar på lyxfällan nu och sen blir det sängen tidigt ikväll. Känner att min kropp behöver det.
Puss och Kram!

2011-09-29
 20:31:13

Gårdagen

Är ju tvungen att göra lite tillägg om vad som hände igår.
Jag fick träffa kuratorn för hon ville veta vem jag var, hon ska skriva på papper åt mig så jag kan skicka in dem till CTRF (cancer och trafikskadades riksförbund) för att söka pengar till en spa-weekend som en del av återhämtningen.
Det som är bestämt mer är ju som sagt röntgen som blir den 17 oktober. Så fort som möjligt efter det ska jag in och träffa läkaren för att få röntgenbeskedet.

Nu är det en dag kvar. Sen på lördag förändras mitt liv en aning. Då slutar jag äta godis och så ska jag gå en lite längre runda varje dag. Mindre tid till tv och dator ska det också bli. Möjligtvis att jag ska sitta vid datorn och lära mig mer i photoshop, men mindre facebook och så i alla fall!

Här kommer två bilder från en av de bästa dagarna i mitt liv



2011-09-28
 22:42:25

SÅ JÄVLA UNDERBART

Sådär ja.
Då var sista cellgiftsdagen över. Och Therese Karlsson kan inte bli gladare!
Steg upp tidigt för att hinna få undan lite tvätt och disk här innan jag och mamma åkte in till Växjö, så vid 8-tiden steg jag in genom dörrarna med ett leende på läpparna och vetskapen om att det var sista gången. På dagvården gick det fint, lite segt innan det kom igång idag, jag brukar bli lite irriterad när de är sega för jag vill hem, men idag kände jag att det inte gjorde någonting. När sköterskan sa att det var klart så jag fick gå hem så drog jag upp filten upp till huvudet och med ett leende sa jag att jag ville stanna en liten stund till. Men det tog inte många sekunder fören jag var uppe på benen och knatade ut genom dörrarna, gladare än vad jag var när jag kom dit.
Men nu försvinner tryggheten. Tryggheten som innebär att man är på sjukhuset varannan onsdag, att läkarna och sköterskorna håller koll på hur man mår, alla värden och så vidare. Men tror nog allt jag ska kunna hålla lite koll på mig själv också, fast får ju försöka göra det utan att ta blodprover. Så kära vänner, håll ett öga på mig, men tjata inte ihjäl mig bara, ni vet ju vad jag skrivit tidigare! (Och okejdå, jag ska fuska i början så om två veckor jag ska ta prover. För att vi ska hålla lite koll när värdena stiger igen. Vill ju gå upp och huttra lite i ishallen, men jag får nog lugna mig en månad.)
All personal på dagvården har varit helt fantastisk, men gud vad skönt det ska bli att slippa dem.

Äntligen hemma igen så kom Erica, tack snälla för besöket! Och sen ikväll fick de bli att fira hos mamma och pappa. Älgfilé, flyftpotatis och smörstekta kantareller, jag år som bara den! Mamma hade gjort det jättebra, kunde inte blivit bättre! Nu är vi hemma igen och jag ska snart gå och borsta tänderna och ta min sömntablett och krypa ner i sängen. Ska bli så skönt att sova!

Jag vill tacka för kommentarerna jag fått på de två senaste inläggen. De värmer allihop! Känns okej med håret så i helgen åker nog peruken ut i förrådet, bäst att lägga den där jag vet vart jag har den ifall jag skulle ångra mig. Som ni skrev så är det nog ingen som bryr sig!

Vill också tacka för blommorna som jag fått i eftermiddag/kväll. Jag ska ta kort på dem allihop och lägga upp, men det får nog bli morgondagens projekt. Eller någon annan dag, ni vet ju hur seg jag kan bli ibland, men de ska fotas imorgon i alla fall!

Nu får jag nog kasta in handduken för ikväll.
Godnatt och sov så gott, det tänker nämligen jag göra!
Puss och kram!
2011-09-26
 22:42:28

Mörkhårig

Råkade visst bli mörkhårig ikväll..

Före:









Efter:










Är sjukt ovant. Men nu är det gjort. Så får vi se hur jag gör. Har ju fortfarande peruken som jag kan använda, det känns skönt!

Nu ska en trött Therese sova.
Godnatt!
2011-09-26
 19:07:19

Dålig start

Har verkligen en dålig start på veckan.
Har knappt sovit inatt. När Christian steg upp i morse så tog jag febern och jag hade då typ en grad förhöjd temp. Sov en liten stund innan jag gick upp, tempen låg även då på ca 37,2. Räknas ju inte som feber, men för mig gör det en del. I alla fall så sjönk den när jag varit uppe en stund och ätit och så. Har legat på soffan hela dagen, helt orkeslös.

Nu ikäll fick jag ett ryck i alla fall. Började fundera på mitt hår. Skulle verkligen vilja slippa peruken. Men känner mig som en kille, fast det är ju troligtvis för det är så fruktansvärt kort nu. Men känner att när behandlingen är över och jag ska "börja om" så hade det varit skönt om jag kunde skippa peruken. Frågan är bara om jag ska skippa den nu direkt, eller om jag ska vänta till jag byter ut mina kläder och liksom börjar om då. Eller om jag ska kombinera det lite nu i början, men vill ha antingen eller tror jag. Annars blir folk särkert helt fundersamma. Speciellt i lilla Tingsryd, ena dagen har jag långt blondt hår och nästa har jag kort, blir ju lite konstigt. Det som är skönt om jag skippar peruken är ju att jag aldrig behöver fundera på att den ska på innan jag går ut. Jag slipper att den blir svettig och äcklig när jag är ute och går - för nu svettas jag väldigt lätt om huvudet eftersom det blir varmt peruken, ungefär som att man går runt med en mössa. Eller så känns det mycket värre nu bara, så kan det ju också vara. I alla fall så försökte jag fixa till håret lite (svårt nu eftersom jag haft peruken på mig inann idag och det liksom blir tillplattat och så då). Sminkade mig lite slarvig också för att se lite hur jag skulle se ut till vardags.





Kassa bilder, jag vet, men Christian är inte hemma så han kunde inte hjälpa mig att ta några. Kanske att jag kan fixa det imorgon igen och att Christian hjälper mig att ta kort då. Innan och efter. Och runt om hela huvudet.
I alla fall så har jag tänkt att om jag ska börja gå utan peruken så ska jag tona håret mörkt. Trivs inte alls i min nuvarande hårfärg!

Lämna gärna era åsikter om vad ni tycker. Ni har ju sett bilder när jag har peruken på mig och här får ni ju åtminstone två när jag inte har den.

Har någon tips på vad man kan köra för att håret ska växa fortare så tar jag gärna emot dem också.

Tack på förhand!
Puss o Kram

2011-09-25
 20:41:58

Helgen!

Har haft en riktigt bra helg!
I fredagskväll var jag och Christian bara hemma och tog de lugnt, så skönt att göra de emellanåt. Carmen och Peter kom förbi en liten runda så tog ett glas vin/en öl med dem. Sen fick de bli tv-tittande. Fick också besök av Ola en liten stund, trevligt.

Igår så var det fullrulle hela dagen. Mormor ringde och frågade om jag skulle med till Linnerydmarknad. Så då var det bara för mig och Signe att stiga upp och äta innan de kom och hämtade oss. Signe skötte sig jättebra ute på marknaden, känns skönt. Hon vill fram och hälsa på andra hundar vilket inte är så konstigt, men var inte så farligt ändå. På eftermiddagen var jag och Johanna ute i skogen med hundarna, var ute och gick i en och en halv timme. Inte fort, men för min del spelar inte det så stor roll. Jag hade ändå ont i benen igårkväll, men ont på ett skönt sätt. Så det var kanon. Kvällen tillbringade vi hos Frida och André, tacos och lite vin. Så mysigt, träffas alldeles för sällan faktiskt!

Idag rog jag en rejäl sovmorgon, var så trött efter gårdagen så behövde verkligen de. När jag käkat frukost och vilat lite så åkte vi till Linneryd och käkade lite lunch. Sen åkte Christian och pappa ut och fiskade och jag och mamma gick upp och fortsatte rensa på vinden, börjar se skapligt ut där uppe nu. Mycket bättre än innan! Sen käkade vi lite kvällsmat innan vi körde hem igen.

Nu har jag precis diskat lite här så funderar på om det är något bra på tv eller om jag ska läsa en timme innan det är dags att sova. Ska slänga mig i duschen också, skönt! Måste hänga upp en maskin tvätt också innan det är dags att krypa ner under täcket.

Ikväll tänder vi också ett ljus för pappas morbror Lage som idag har lämnat oss. Vila i frid!

Hoppas att ni alla har haft en bra helg!
Tjingeling!
2011-09-22
 21:00:27

IKEA

Blev upp tidigt idag för att göra mig redo inför dagens IKEA-resa. Vid nio kom mormor hit så då begav vi oss till Linneryd och hämtade mamma och bytte bil. Blev en hel del inköp idag, som enligt mig inte var onödiga alls. Så det känns skönt. Har organiserat lite i skåpen nu ikväll. Hade en del kläder inne som är för små just nu som jag hoppas på att komma i om någon månad, men under tiden får de ligga i förrådet så det inte är så ihop tryck i skåpen inne. I alla fall så har vi haft en mycket bra dag!

Nu har jag precis diskat undan från middagen, ska slänga mig i duschen och sen kolla lite tv innan det är dags att sova. Det tar på krafterna att vara iväg en hel dag.
Så här med säger jag godnatt och så återkommer jag förhoppningsvis imorgon!
Puss o Kram
2011-09-21
 20:35:12

Träning

Såklart så fick jag inte tummen ur röven och strök igår, utan det fick bli dagens projekt. Så mycket mer fick jag inte gjort innan Christian kom hem från skolan vid 13. När vi käkat lite lunch så körde vi in till Växjö. Hämtade Christians linser och lämade tillbaka en klänning åt Sofie. Försökte också gå till Nordea och fixa mina pengar, men vi kom vid 15 och de stängde vid 13, konstig tid! Och så försökte vi låsa upp en telefon som är bunden till 3, men de på 3 ville inte låsa upp den, irriterande.

Ikväll har jag och Signe varit ute på klubben och tränat lite. Hon blir faktiskt duktigare och duktigare, känns skönt. Nu är jag duschat och håller på att måla naglarna. Ska föra över lite pengar och sen blir de sova tidigt ikväll för imorgon ska jag, mamma och mormor till IKEA. Så mormor och jag ska åka vid 9, så ska vi hämta mamma och sen bär det av till Kalmar. Mysdag helt enkelt. Risken är dock att det försvinner lite pengar från kontot, vet ju hur det brukar bli när jag är på IKEA. Tillexempel så måste jag fylla mitt ljusförråd (som är i stort sätt tomt) nu till hösten/vintern.

Kolla lite tv och sen blir det att sova om någon timme.
Godnatt folket!
2011-09-20
 12:11:20

Städning

Igår på dagen var jag hemma hos mamma. Körde upp på morgonen så vi åt frukost ihop, tog en promenad och sen gick vi upp på vinden och fortsatte med vårat projekt - rensning. Har hittat en hel del som ska slängas. Ingen mening att det ligger och tar plats när man vet att det aldrig kommer användas. Så kommer bli ett par lass till tippen innan vi är klara! Men känns inte som att det är så mycket kvar nu. Mne det tar tid ändå. Ändrar om lite där uppe med så man har lite mer koll på var allt finns.

På kvällen igår var det dags för valpkurs igen. Igår tränade vi sitt/ligg och flyktinkallning. Gick ganska så bra. Signe är så duktig på sitt och ligg i alla fall.

Idag tog vi lite svmorgon och så har vi varit på en liten promenad hela familjen. Nu har jag nyss börjat plocka i ordning lite mer i skåpen. Kan vara bra, en del grejer behöver inte ens vara inne i lägenheten. I eftermiddag får det nog bli att stryka lite dukar och såntdär och sen ta det lugnt.

En av sköterskorna på dagvården ringde nyss också. Jag ska få träffa en sjukgymnast också. Detta för att jag ska få hjälp och handledning i hur jag ska lägga upp träningen när jag är färdig med min behandling. Så nu har jag träning på recept eller vad det var de kalla de, haha. Fick det för att jag inte ska träna stenhårt och ta ut mig i början nu, vilket är väldigt vanligt att man gör. Och känner jag mig själv rätt så kanske det kan vara bra att ha någon som bromsar träningen lite i början. Så det känns väldigt skönt!
Sist jag var inne för behandling så lämnade jag papper som jag ville ha ifylld av läkare och kurator. Ska söka pengar från CTRF (Cancer och trafikskadades riksförbund) för att åka iväg på spa och vila en helg. Bara ta hand om sig själv helt enkelt. Hade varit helt underbart. Så nästa vecka när jag ska in så kommer kuratorn och pratar med mig också.
Nu är det mycket på en gång men det är skönt för då känns det att slutet är nära! Woho :)

Nu är det dags för lunch!
Ha en bra tisdag allihopa!

2011-09-18
 12:43:05

Helgen

Som vanligt sjukt dålig uppdatering på helgen. Men det har ni väl vat er vid vid det här laget.

I fredags tog jag och Signe sovmorgon, låg och mös i sängen innan det var dags att stiga upp. På eftermiddagen var jag och Anna ute med hundarna i två timmar. De fick springa av sig och så fick ju vi röra på oss, riktigt skönt var det! Hade dock lite ont i benen efteråt, men de är det värt. Det ska kännas när man har rört på sig! När jag kom hem somnade jag i soffan och sen var det bara att slänga sig i duschen innan vi skulle bort till Erica och Christian och äta lite mat och ta ett par glas vin, lika trevligt som vanligt! Blev inte sent där för männen skulle ut och fiska igår morgon.

Så även igår tog jag och Signe en rejäl sovmorgon, skönt. Och sen plockade jag lite här hemma, var tvungen plocka iordning lite bland kläderna och så var det kaos i våra köksskåp. På eftermiddagen tog jag en trasa och dammade lite och så damsög jag av de värsta. På kvällen provade vi på Fondue för första gången. Helt okej faktiskt. Men när det gäller sånna saker så är jag väldigt lik min far, har inte riktigt tålamod att vänta. Inte för att köttet tog så lång tid, men det är ändå väntan och massa som ska fixas under tiden när man äter. Likadant med Raclette ju, fast det tycker jag är mer mysigt. I alla fall så var det gott, och till maten blev det såklart lite rött. På kvällen lördagsmys och film, härligt.

Nu har jag precis varit ute och gått med Signe och Frida, riktigt härligt. Resten av dagen består av att äta, vila, duscha och stryka innan vi ska bort till Carmen och Peter och äta lite mat.

Har förresten mätt och vägt mig idag. Ska börja hålla lite koll nu och börja röra på mig lite mer. Känner att jag behöver få igång kroppen mer igen. Kommer bli tröttare, men det är en helt annan trötthet än den jag har haft tidigare. Nu blir jag ju trött för att jag gjort någonting och då är det skönt att vara trött. Innan var jag ju trött för att jag inte gjorde någonting och det är en jobbig trötthet. Haha, hoppas ni förstår hur jag menar.

Men nu är det som sagt dags att fixa någonting att äta.
Hoppas ni alla har haft en underbar helg!

2011-09-15
 20:37:47

Mitt hår

Känns inte som att det kommer någonstans, fast ändå känns det som att det växer som tusan.
Vill att det ska bli liiite längre i alla fall så jag kan ha en frisyr. Om någon månad så...

Såhär det ser i alla fall nu just nu.




Idag har det varit en lugn dag. Har kollat film, läst lite i en ny bok och suttit vid datorn. Christian drog med mig ut på en lite promenad nu i eftermiddag också. Tur de för jag behöver verkligen de.

Kolla lite tv, sen är det dags att sova :)
Godnatt!

2011-09-14
 20:11:02

8A

Då var 8A avklarad. Riktigt gött. Bara en gång kvar nu!
Så om två veckor är jag färdigbehandlad.
Idag är jag trött och har lite ont i magen. Men det kan det vara värt. Cancern är borta och jag är snart färdigbehandlad. Sen är det bara fem år tills jag blir friskförklarad. Men det kommer ju säkert gå fort.

Måndagen den tredje oktober ska jag träffa en dietist för att få tips om hur jag ska gå tillväga när jag ska försöka gå ner några kilon som jag lagt på mig. Ska sluta med godis och så och det gör jag den första oktober. Men kan vara bra att få lite hjälp med hur man ska lägga upp kosten. Så det ska bli skönt.

Kommer inte ihåg om jag skrivit att jag också har fått tid för röntgen. De blir måndagen den 17 oktober. Denna gången blir det i Växjö, skönt att slippa att åka till Malmö.

Första november tänker jag stega in på gymmet också. Får ju bli lugn träning i början, typ cross trainer och så. Men det kommer i vilket fall som helst bli riktigt skönt att komma igång igen. Ser fram emot de!

Kanske ska slå på dumburken en stund och bara ta de lugnt nu ett par timmar innan det är dags att lägga huvudet på kudden.
Puss o Kram
2011-09-13
 19:56:43

Tisdag

Igår var det då alltså valpkurs. Mycket information igår. Var ute på planen med hundarna i ungefär 20 minuter. Tränade kontakt. Gick hyfsat med Signe. Hon är ju väldigt framåt och vill hälsa på andra hundar, men det är dags att vi vänjer henne så hon inte ska göra det.

Idag har jag och Signe varit på playdate hos Anna och Alva. Hundarna busade som tusan och så var vi ute på en promenad också. Så Signe har legat och sovit hela eftermiddagen och kvällen. För övrigt så har jag varit nere och tagit prover och handlat idag. Har också börjat på en ny bok. "Varför gråter inte Emma?", handlar om Arbogamorden, den är så hemsk men spännande. Man kan liksom inte sluta läsa.

Nu följer vi hockeyn på tvn, Frölunda-Växjö. Och så ska jag snart förbereda allt inför imorgon då det är dags för cellgift 8a, nu är det inte långt kvar! Bara två gånger!

Har fått ett brev från Nordea idag. Så nu kan jag hämta ut mina pengar från försäkringskassan, skönt! Problemet är att jag måste göra det på Nordeas bankkontor, vilket innebär att jag måste in till Växjö för att få ut dem. Men jaja, får vl ta en tripp in  med mamma nästa vecka eller något.

Ha en helt underbar kväll kära läsare!
2011-09-12
 14:45:23

Valpkurs

Då var det måndag igen. Tycker veckorna bara rullar på, så skönt!
Idag har jag och Signe tagit det lugnt. Varit ute på en promenad efter frukost och sen bara varit hemma. Jga har slängt ihop en äppelpaj, så får väl göra lite sås till den sen.

Igår var vi ju på Kosta outlet. Köpte mig ett regnställ. Har verkligen inget men behöver verkligen ett nu. Måste ju ut med hunden rätt im det regnar och så har jag ju användning för det sen när jag har praktik och jobbar. Blev också några böcker, som vanligt. Under tiden som vi var i Kosta så var lilla Signe hemma själv, i hela tre timmar! Jätteduktig hade hon varit. Inte kissat eller bajsat inne. Och hon hade inte rivit ner så mycket. På kvällen tränade vi henne på att vara själv i bilen också, lite pipig i början, men sen gick det superbra. Hon var själv i bilen i ungefär 10 minuter.

Ikväll börjar valpkursen också. Ska bli spännande att se hur Signe kommer bete sig. Hon är alltid galen när hon möter andra hundar och så. Så vi får se, lite nervös är jag allt. Om en stund ska jag dela lite godisbitar som jag ska ha med mig. Och sen måste här plockas i ordning.

Får s eom jag uppdaterar er ikväll eller imorgon om hur det gick på kursen!
Puss och kram!
2011-09-11
 10:26:10

Söndag

Hade en mycket trevlig fredagkväll hos Erica med tjejerna. Vi blev bjudna på mycket god mat och så blev det massa prat, skratt och sing star. Mina flickor är helt underbara, var en helt sjukt rolig kväll! Tack!

Igår blev det en lugn dag. Gjorde typ ingenting, så skönt! På kvällen kom Erica och Christian hit, så slängde på lite fläskfilé på grillen och hällde upp lite rödvin i glasen, smakade mycket bra. Lugn men riktigt trevlig kväll!

Har sovit bra inatt. Vaknade vid halv 9 av att Christian sa att han bara skulle gå med Signe innan han åkte ut på sjön med Christian. Så nu är de ute och fiskar. De har lovat att vara hemma till klockan 12, vi får se hur det går. Sen i eftermiddag ska vi köra upp till Kosta och kolla lite. Skönt att komma hemifrån lite. Det är behövligt också, för Signe behöver träna på att vara hemma själv, så det är perfekt. Hoppas bara inte att det tar för lång tid där uppe. Men i så fall får jag väl ringa mormor så hon går upp och tar ut Signe.

Siitter här nu med mina nya Easytone, ni vet sånna där skor som är rundande under för att man ska träna lår och rumpa mer när man går. De är äckligt sköna faktiskt. Och igår gick jag runt med mina vanliga promenadskor inne och provade dem och även de är supersköna. Så nu kan jag slänga mina gamla slitna skor och börja använda de nya. Perfekt!

Kanske ska ta fram så vi har något att äta till lunch och sen ska Signe ha mat och ut på en lite längre runda innan vi ska köra. Så bäst jag tar tag i det här hemma. Vi hörs!
Puss Kram
2011-09-09
 08:28:54

Fredag

Woho.
Igår blev det alltså Växjö. Christian fick äntligen sina linser och nhl12. Och jag inhandlade mig två par skor på Stadium. Och så tillslut var vi ju också och hämtade vårat efterlängtade Vitrinskåp. Så Christian och Peter skruvade ihop ddet igår kväll och det blev riktigt bra! Var hemma och åt hos mamma igår kväll så passade på att ta ner massa glas som är mina. Nu har vi ju plats för dem. Och det blev kanonbra. Men blev en sen kväll igår. Gick och la oss vid kvart i 12 typ. Christian åkte vid 6 imorse och vid 20 över 6 väckte Signe mig så vi var ute en runda innan jag kröp ner i sängen igen. Men sov inge vidare. Och så var jag ju tvungen att stiga upp i tid idag. Måste nämligen städa av här, gå med Signe och fixa mig innan Elin kommer vid 10-11 någonting, så det börjar bli lite bråttom. Sen ikväll är det tjejmiddag hos Erica, så jag har en mycket rolig dag och kväll att se fram emot!
Nu måste jag ta tag i det här! Hoppas ni alla får en mycket bra fredag!
Puss Kram
2011-09-08
 08:16:39

Stan

God morgon!
Igår tömte jag vårat hörnskåp och kastade ut de. Så nu är det kaos i hela köket i väntan på det nya vtrinskåpet som ska hämtas idag.
Fick bli en tidig morgon. Klockan är bara kvart över åtta och jag har redan varit ute med hunden, ätit, läst tidningen, duschat och gjort mig i ordning och plockat undan disken och tvätten. Ska röja up lite till här hemma och så måste jag föra över pengar innan va ska köra, vilket blir vid ungefär nio. Ska upp till Linneryd och byta till mammas bil så vi får in skåpet. Ochså tänkte vi ju såklart att vi skulle försöka vara i Växjö när affärerna öppnar. Så det är väl dags nu att ta tag i det som ska fixas innan vi ska åka.
Ha en bra dag kära vänner, det tänker jag ha!
2011-09-07
 17:28:57

Ryssland

Ikväll tänder vi ett ljus för de som omkom i flygkraschen i Ryssland.
En extra tanke går till den svenske hockeymålvakten Stefan Liv och hans anhöriga.
Vila i frid!
2011-09-07
 17:21:57

Onsdag

Hejsan hoppsan!

Nu känner jag att jag är lite seg på uppdateringen ingen.

Sitter och funderar på vad jag gjort de senaste dagarna och inser att jag redan glömt, minnet är bra men kort. I måndags var jag ju hemma och fixade i garderoben. Skulle stryka också, men jag kom aldrig så långt, får försöka ta tag i det ikväll istället.

Igår eftermiddag var jag inne i Växjö och träffade Amelie och Mathilda, det är några tjejer som jag pluggat med. Har inte träffat dem på evigheter så det var ett kärt återseende. Måste verkligen ses oftare! Och för den delen så vill jag träffa matte/svenska gänget snart också. Ni kan ju räkna med att vi ska ses när jag är färdig med behandlingen, typ oktober eller något?

På kvällen var jag bara hemma, kollade tv och tog de lugnt. Kikade lite på fotbollen. Inge vidare om ni frågar mig. Första halvleken var katastrof, var så irriterad. Krävs det verkligen att Sverige är en mer på planen för att göra mål mot typ världens sämsta landslag, hahaha, pinsamt!

Idag har jag bara varit hemma. Mamma och Sofie kom hit vid lunch och gjorde våfflor och i eftermiddag har mammas faster Erna varit och hälsat på mig. Trevligt.

För ett par veckor sedan fick jag ett brev från försäkringskassan, utbetalningsinformation. Har väntat och väntat på att avin ska komma också så jag kunde gå ner till banken och sätta in pengarna på kontot. Men den har fortfarande inte kommit. Och jag skulle ha pengarna den 25 oktober. Fick bli ett samtal till min handläggare på försäkringskassan idag. Men de kan inte göra någonting förrän om två månader. OM pengarna inte redan är utbetalade. Man vet ju aldrig om det är någon som löst ut pengarna och tagit de från mig. Måste i alla fall till posten och upplysa dem om att jag inte fått min avi. Så får vi helt enkelt se hur det går. Tur att jag kunnat betala räkningarna utan de pengarna. Men annars hade det inte blivit så lätt kanske. Inte alla som kan lösa det om de inte får pengarna i tid.

Har jag skrivit att vi beställt ett vitrinskåp? Ja, jag tror de i alla fall. Vi gjorde det förra måndagen och det skulle ta en vecka innan de skulle ha det i Växjö och så skulle vi få ett sms när de fanns att hämta. Men när Christian inte fått något sms så ringde han in nu i eftermiddag. Och jodå, det hade ju kommit och de hade tydligen skickat ett sms. Men det har inte kommit fram. Skåpet ligger reserverat till och med den åttonde – hoppsan ja, det är visst imorgon. Tur vi hade planer att vi skulle in imorgon. Christian var ju inne förra veckan för att prova linser också, men de passade inte så de skulle beställa nya och de skulle komma i slutet av förra veckan. De skulle ringa när de kommit. Idag ringde Christian in och fick en tid imorgon, så de hade ju kommit, men de hade inte ringt och informerat honom om det. Ibland undrar man ju hur folk tänker.

Så nu är Therese Karlsson lite irriterad. Men nu har jag ju skrivit av mig här, så nu känns det redan bättre. Men ibland kan man inte bli annat än irriterad. I alla fall så blir det ju som vi planerat att vi ska in till Växjö imorgon och hämta skåpet så på kvällen ska här skruvas! Så ikväll ska jag förbereda lite. Se om jag kan tömma skåpet vi har nu och lite så. Och så måste jag ju stryka.

Ha en bra kväll alla
Puss Kram

2011-09-05
 10:46:36

Helgen

Sådär ja, nu harallt lugnat ner sig efter helgen.

Fredagkvällen spenderade vi som sagt med Frans, Annie och Simon. Blev god mat, dryck och kräftor. Som vanligt mycket trevligt när vi träffas! För att slippa köra hem på kvällen så sov vi hos mamma och pappa, som även var hundvakt åt lilla Signe medan vi var iväg.

I lördags var det mammas födelsedag, så vi kalasade där på dagen, trevligt. Mamma fick en tavla och en flaska vin av oss. På eftermiddagen skjutsade jag ut Christian och Ola ut till Crissan där de skulle fiska, fiska kräftor och dricka öl. Jag hade en dejt med Hanna istället för att vara med grabbarna. Lördagsmys med Hanna börjar bli en väldigt bra vana! Stack ner till hotellet en runda och kikade läget där, men det var ingenting att ha... Tyvärr. Så vi körde ut till Crissan istället, skulle ju hämta grabbarna så vi körde ut och snackade lite skit med dem innan det var dags att ge sig hemåt.

Igår va vi ute med Signe i skogen. Hon älskar när vi är ute och hon får springa lös. Hon blir helt galen. Sen fick de bli städning, grillning och en Irene Huss innan det var dags att krypa ner i sängen igen.

Just nu är Christian i skolan, men han kommer hem om ett par timmar. Jag har passat på att plocka i ordning lite i min garberob. Har lite som kan kastas nu och så hade jag massa jeans i garberoben som är för små för tillfället, men som jag kanske kan komma i om några månader, så de plockar jag undan så länge. Man blir ju påmind om kläderrna som är för små varje dag om de ligger i garderoben. Och just för tillfället kan jag ju inte göra någonting åt fettet. Det får helt enkelt bli om en månad eller så. Snart är garderoben färdigstädad i alla fall så då ska jag passa på att stryka lite dukar. Sen får det nog bli lugnt resten av dagen. Vila är ju den bästa medicinen, mot allt.

Och nu börjar det tydligen regna här också, ännu en anledning till att ligga i soffan i eftermiddag och bara göra ingenting!

Här kommer några bilder från igår.






2011-09-04
 20:38:45

Söndag

Har haft fullt upp hela dagen och nu ska jag och Christian kolla på Irene Huss så jag uppdaterar er mer imorgon om helgen!
Hörs imorgon!
2011-09-02
 11:12:12

Glosoppa?

En sak som jag har tänkt på en hel del är när jag åker in för behandling. När jag åker in nu så har jag bara en luva på huvudet. Men när jag inte hade något hår alls så hade jag alltid en sjal. Och vet ni vad som är skrämmande då? Jo, det är hur vuxna människor glor, deras blickar. Jag tycker det är skrämmande när man ser en del människor glo jättelänge på en och precis när man möts så vrider de huvudet och glor lite till. Kan inte vuxna människor behärska sig lite? Eller gör man så själv när man möter en sjuk person? Man kan ju undra om folk ätit glosoppa!? Gjorde jag likadant? Kan ju vara så att det är jag som fått en helt ny syn på det nu när det är jag som är personen med sjal som man glor på?
2011-09-02
 11:09:01

Fredag

Jajamensan, då var det fredag igen. Christian är i skolan, han åkte tidigt idag och kommr hem vid lunch, skönt! Dock tänkte han inte på att ge mig mina tabletter mot illamående innan han åkte. Så när igne väckte mig i morse så hade jag super ont i magen. Tog tabletterna och vilade lite innan jag skulle äta frukost, så d ågick det över.

Tänkte jag skulle försöka ha maten klar när Christian kommer från skolan. Sen får vi se vad vi ska göra i eftermiddag. Ikväll blir det i alla fall en tripp till Linneryd, men denna gången ska vi inte tillbringa kvällen hos mina föräldrar, utan nere hos Frans. Ska bli trevligt att träffa Frans och Annie, inte så superofta som vi ses. I alla fall så skulle Annie laga lite mat och så blir det kräftor och fotboll, nice!

Imorgon är det mammas födelsedag Så då får det bli lite kalas. Lika bra jag skriver det redan nu så ni vet varför jag inte uppdaterar om jag inte skulle hinna de.

Förresten så pratade jag med syon igår också. Blir ju inget plugg nu i höst utan det får vänta till våren, lika bra de. Skulle det vara så att jag inte orkar läsa på heltid direkt så skulle det säkert gå att lösa. De är verkligen så villiga att hjälpa till och anpassa för att det ska bli så bra som möjligt, känns skönt!
Bara 4-5 månader till jag får börja skolan igen, har en känsla av de månaderna kommer gå fort!
2011-09-01
 19:50:36

Härligt

Känns härligt att nu bara ha två gånger kvar på dagvården.
Några veckor efter att jag fått sista omgången så blir det röntgen. Denna gången blir det en vanlig röntgen för att se storleken på körtlarna så man har en utgångspunkt till återbesöken. I vanliga fall gör man en PET efter behandlingen, men eftersom det inte visade något på sista PET-röntgen jag gjorde så avstår man att göra en sådan när jag är klar. Det beror på att om jag skulle ha någon liten infektion i kroppen som satt sig på lymfsystemet så visar ju det aktivitet och det kan då uppstå funderingar om det är cancer eller en infektion. Men som sagt så var cancern borta enligt den sista PET jag gjorde så det är ju helt underbart!
Idag har jag vilat min kropp. Varit nere en runda på systemet och Börjes och nu ikväll har jag tagit ut lite saker till förrådet. Nu ska här först vikas tvätt och sen hänga upp det nytvättade på linan samtidigt som jag ska kolla på True talent. Sen sova!
God natt!
2011-09-01
 16:03:52

Ung cancer

Nu har Ung Cancer släppt sin första av fem kortfilmer om de tabubelagda ämnena cancer och sorg.
Fina och starka personer som är med i filmen! <3