2012-01-31
 19:47:57

Välkommen tillbaka

Idag har jag sagt välkommen tillbaka till min kära huvudvärk, blir tokig på detta snart. Men jag har i alla fall trotsat den och pluggat, tränat, handlat och lagat mat till min kära man. Nu ska jag vika ner tvätten och hänga upp våra träningskläder som ligger i maskinen. Sen blir det sängen tidigt ikväll. Både jag och C har en del med skolan denna veckan så lika bra att sova tidigt så man kommer upp i lagom tid på morgonen.
God natt!
-Hej, mitt namn är Therese Karlsson. I november blev jag väldigt förkyld och körtlarna över nyckelbenen svullnade upp då och de har inte gått ner än. Så jag skulle vilja kolla upp dem..... Det var ungefär så det lät för ett år sedan. Förbannade skit cancer!
2012-01-30
 12:31:45

Huvudvärk

Fy fasen säger jag bara. Torsdag-lördag har varit hemska dagar. Har haft sån hemsk huvudvärk, har aldrig varit med om något sånt tidigare. Men på lördagen lugnade de sig så då blev det ett par glad rött i bra vänners sällskap. Åt god mat och spelade spel. Tack för den kvällen kära vänner.
Igår var vi hos Christians pappa och syskon en runda. Den minsta hade fyllt år så hon fick ett par presenter och vi fick fika. Sen gick vi till mormor en runda också innan vi givk hem för att laga mat och kolla film.
Så efter omständigheterna har jag haft en bra helg!
Nu är det ny vecka igen. Dags att sätta igång med mitt PM, ett arbete på fyra sidor som ska lämnas in på torsdag. Började på detta arbetet förra året så behöver bara jobba vidare på de, men de kan vara jobbigt det också!
För övrigt så har jag börjat äta lite godis igen, har fallit för frestelsen nu och då är inte lätt att få stopp på de, speciellt inte sånna här dagar när man måste sitta och plugga. Skärpning Therese, det är ju måndag!
Imorgon är det ett år sedan jag ringde vårdcentralen för att kolla upp mina knölar. Ett helt år sen min fight mot cancern började. Idag är jag cancerfri och glaaaad!
2012-01-25
 09:48:50

Trött

Behöver sova, men de funkar ju inte såhär mitt på dagen. Ska försöka få så mycket som möjligt färdigt idag vad gäller skolan så kanske jag kan få sova imorgon eller på fredag, hade ju varit skönt.
Nu blir det i alla fall en pluggpaus. Sofie kommer strax och sen ska vi möta upp Azra bort på gymmet så lir det träning. Hääärligt!
För övrigt så verkar vikten gå åt rätt håll. Var det inte bara att det visade för lite idag så har jag gått ner fem kilo sen jag slutade med behandlingen. Så gött, sakta med säkert ger träningen och mina matvanor resultat.
Därför är jag duktig sugen på att gå bort och ge järnet en stund på crosstrainern eller löpbandet!
Ha en bra dag :)
2012-01-24
 21:37:17

Läsa

LäsaLäsaLäsa... SkrivaSkrivaSkriva... LäsaSkrivaLäsaSkrivaLäsaSkriva... Ibland är det jobbigt. Funderar på att lägga ner pluggandet för idag.
Fick i alla fall en lite längre paus ikväll, kusin Johan var här och käkade lite mat med oss, alltid lika trevligt :)
Nu se om det är något bra på tv, annars kan jag ju alltid g och lägga ig och sova istället!
Godnatt!
2012-01-24
 07:24:14

Godmorgon!

Startade dagen vid kvart i sex med en promenad med Signe i -10 grader. Fick dra på termobyxorna, som jag förövrigt har glömt att skriva att jag äntligen kommer i och kan knäppa de ni!
Idag har vi föreläsningar, ska in en sväng i alla fall så får vi se hur länge vi stannar, kanske kör hem vid lunch idag.
Sen ikväll kommer kusin Johan hit på lite mat.
Nu fix!
Puss kram!
2012-01-23
 21:43:45

Fullt ös, medvetslös!

Har haft en superhelg! :) Började den hos grannen med ett par glas vin och avslutade den med Bio med hela familjen. Hamilton blev de, riktigt bra om ni frågar mig!
Och nu är det ny vecka igen. Fullfart på mig som vanligt. Skulle somna direkt när jag kommer hem på eftermiddagarna, men då sover jag ju inte på natten sen. I alla fall så försöker jag läsa lite på kvällarna, har fått några sidor lästa idag men sen blev de ett litet besök längre ner på gatan. Nu är det snart dags att krypa ner i sängen och sova, ser fram emot de!
Godnatt!
2012-01-19
 08:44:49

Plugg

Uppe tidigt idag för att plugga inför morgondagens seminarium.
Men om en timme blir det en lite längre paus.
Ska nämligen bort till sjukgymnasten och så måste jag kila bort en runda till gymmet innan plugget fortsätter.
Stressig dag idag, men det ska nog gå bra det också!
Ha en underbar dag!
2012-01-18
 19:56:30

Underbart!

Har varit inne på återbesök idag.
Alla prover var bra så cancern håller sig borta, mycket bra!
2012-01-17
 08:49:18

Ängel

Idag skulle vår fina ängel fyllt år.
Vi saknar dig kära vän!
F ♥
2012-01-16
 20:03:46

120116

Efter 11 månaders sjukskrivning är jag nu äntligen igång igen. Riktigt roligt att träffa på lite "gamla" klasskompisar igen också. Saknar alla de där fina personerna. Nu är det ett nytt gäng som får ta hand om mig och det kommer också bli riktigt bra. Har hamnat (kan ju inbilla mig de för egentligen bytte jag nämligen grupp) med ett gäng härliga tjejer!
Ikväll blev det ett grymme pass på löpbandet. Och jag är glad att jag fortfarande andas. Glömde ta astmamedicinen och så är det sjukt dålig luft på gymet, speciellt idag då det var riktigt mycket folk där!
Nu är det i alla fall dags för kvällsrundan med Signe innan här ska duschas och sen kolla tv, läsa en bok eller så kanske jag ska ge mig in i kurslitteraturens värld. Vi får se.
Ha en bra kväll!
Puss Kram
2012-01-15
 21:09:50

Nära

Nu är det nära. Snart dags att sova och ladda batterierna inför morgondagen. Då börjar nämligen skolan igen. Nervöst, men de kommer bli skönt att komma igång igen.
Har precis fått ut schemat (fest vet ännu inte riktigt vilka tider jag har för vi har inte fått veta vilka grupper vi tillhör) och så studieguiden. Känns skönt att ha fått det så har skrivit ut de och kan ha med mig det imorgon när jag ska in till universitetet.
Önskar mina gamla klasskomisar all lycka till nu när de påbörjar sitt sista år. Tänk, om ett år är ni färdiga lärare :)
Imorgon måste jag också upp till hematologen och ta prover inför onsdagens återbesök.
Helgen har varit bra. Tjejmiddag i fredags och sen igår tog vi det bara lugnt, så himla skönt!
Skulle också vila från träningen lördag och söndag men idag blev jag lite sugen på att sticka bort för ett pass. Men var hos mamma och pappa idag så när vi kom hem hann jag inte med det. Så det fick bli vila trots allt!
Nehe, ta de lite lugnt innan det är dags att sova!
Godnatt!
Puss Kram
2012-01-12
 09:24:41

Torsdag

God morgon!
Torsdag idag då. Har hunnit med morgonpromenaden och frukost. Ska väl strax bära ut alla julsakerna i förrådet och sen köra ner och handla lite smågrejer på Börjes innan mamma och Sofie kommer. Då blir det träning och sen lunch. Ikväll ska jag först bort en runda till Erica innan jag och Frida ska ut och gå och sen ta en kopp te. Ja, sådär ser min dag ut helt enkelt.

Är väldigt trött nu för tiden. Stiger upp tidigt varje dag, senast åtta i alla fall, men kan ändå inte somna på kvällen. Ligegr vaken till nästan 12 varenda kväll. Brukar vara bättre när man är aktiv fysiskt, men kan nog snart inet röra på mig mer än vad jag redan gör. Och igår vid 10 gick vi en runda, men inte ens de hjälpte. Har ju insomningstabletterna kvar men vill inte ta till dem eftersom jag inte kan stiga upp på morgonen då. Men med denna tröttheten klarar man inte mycket. Lite orolig att den håller i sig till nästa vecka också.
Kan ju också vara så att jag inte kan somna för jag r nervös eller något, att det liksom ligger där bak i huvudet någonstans. Börjar ju skolan på måndag, ny klass och allt och så har jag återbesök på onsdag...
Vi får helt enkelt se om det blir bättre sen efter de.

Nu ska jag ta tag i allt här hemma så det blir lite ordning.
Ha en bra dag!
Puss kram
2012-01-11
 15:09:08

Träning

Klarat av en timmes pass på löpbandet idag, känns hur gött som helst.
Nu sitter jag här och letar lite musik, måste göra en lista med träningsmusik på spotify. Kom gärna med förslag. Ska vara musik som man blir peppad av :)
Puss o kram!
2012-01-11
 09:28:10

Tiden rinner iväg

Shit vad tiden går fort. Det är redan onsdag och på måndag börjar jag skolan igen, med blandade känslor. Ska i vilket fall som helst bli orhört skönt att komma igång igen.
I måndags var jag och C inne i Växjö, jag skulle ju kolla synen. Resultatet blev ett par nya glasögon och så linser. Skönt att kunna skipppa glasögonen ibland! Ska tillbaka om ett par veckor för att stämma av hur det går med linserna och så ska jag hämta glasögonen...
Igår var mamma och Sofie här. Vi, eller mest mamma faktiskt, la upp mina gardiner. Vi käkade lunch och så var jag Sofie på Wellness. Imorgon när vi ska dit ska hon betala och sen är det bara för henne att sätta igång och träna för fullt i ett halvår. På kvällen blev det ganska så lugnt, strök undar lite tvätt och började läsa en ny bok, håller nu på med Camilla Läckbergs böcker. Riktigt bra är dem. Får passa på nu för nör skolan börjar finns ingen tid för att läsa!
Om en stund ska jag ner till Fix You och fixa ögonbrynen och sen har jag inget direkt planerat idag mer än att jag ska bort och träna. Ska väl första plock i ordning lite här med för det ser ut som om de varit krig här.
Annars rullar allt på bra, förutom att håret borde växa fortare och jag vill g ner i vikt fortare, men de tar den tid de tar, inte så mycket att göra åt.
Ångesten inför återbesöket nästa vecka börjar också komma lite lätt. Men det är ju inte heller något jag kan göra någonting åt, så jag får väl rycka på axlarna och gå och borsta tänderna nu.
Ha en bra dag käära vänner.
Puss kram
2012-01-05
 19:49:39

Bläää

Hann inte med någon träning och tänkte inte på att det är jullov så Kasad stängde tidigt idag så blev ingen simning heller, blää på de. I alla fall så blir det träning imorgon, OM mitt ben håller. Har så ont så kan knappt gå...
Har i alla fall bokat tid hos optiker, så på måndag blir det synundersökning och se om jag kan ha linser med, perfekt. Och brynen ska fixas på onsdag.
Nu ska jag förbereda efterrätten inför morgondagens kalas. Hoppas den bli bra!
Puss Kram!
2012-01-05
 10:54:14

Torsdag

Gud vad tiden rullar på fort, hinner ju knappt med!

Igr var i alla fall jag och min andra hälft i Växjö. Var och köpte en regntäcke till lilla Signe, gjorde ett par fynd på Stadium och så käkade vi innan vi körde upp och hälsade på mamma på sjukhuset. Var där en stund och snackade lite skit. Och sen avslutade vi Växjresan på Citygross. Inhandlade en jäkla massa. Dels för att vi ska ha två kalas i helgen eftersom Christian fyllt år, men också för att vi frostat av frysen så vi behövde fylla upp den med maten igen, så det blev ingen vanlig liten veckohandling precis. Men nu ska vi i alla fall inte behöva köpa kött på ett litet tag. Sen på kvällen hade vi lite fikabesök, trevligt.

Idag hare jag en fixar dag. Fick mejl från csn att jag måste komplettera min ansökan om studiemedel eftersom det felar poäng från förra vårterminen när jag fick csn men blev sjukskriven... Tycker de där borde sköta sig självt! I alla fall så är brevet fixat så ska bara klistra på frimärken och knata ner och lägga på de. Jag har också ringt till optikern för att boka tid för synundersökning både för glasögon och linser. Dock skulle de kolla upp om jag kan ha linser nu eftersom jag gått på cellgifter så nyligen, jag håller alla mina tummar och tår i alla fall och det tycker jag ni också ska göra. Så nu sitter jag här och kollar på mobilen och hoppas att den ska ringa.
Jag behöver också ringe till fix you och boka tid för att färga ögonbrynen igen, hatar att de ändrat färg efter cellgifterna, för de tror jag de ha, vill ha dem mörkare i alla fall.

Om jag hinner ksa jag bort och träna en snabbis med innan jag måste äta lunch, sen vid tre ska jag och Annie ner och simma, fy farao vad skönt de ska bli. Var ju över ett år sen typ som jag simmade. Kommer säkert kännas i kroppen imorgon, jag hoppas det i alla fall!

Förrsten så har jag fått tid hos sjukgymnast nu också, ska dit den 19. Får väl lite övningar för ljumsken och så ska vi gå igenom mina ryggövningar så jag kan börja med dem igen. Hade ju varit bra.

Nehe, plocka iordning lite här i väntan på att telefonen ska ringa :)
Ha en bra dag!
Puss Kram!
2012-01-03
 13:49:45

Svar på kommentar

Anonym:
Hur dags den 18:e?
Då kanske vi träffs.

Svar:
Jag ska vara där klockan tio, pappa.
Så vi kan ju ses i entren vid tio i tio :)
2012-01-02
 20:46:52

2 januari

Har haft en lugn dag idag. Plockat lite här hemma och i eftermiddag blev det ett bra träningspass på gymet. Har bestämt mig för att första måndagen varje månad ska jag vara på löpbandet och se hur långt jag kan kommer när jag går/joggar i en halvtimme. Och förhoppningsvis så kommer sträckan bli längre för varje gång efterhand som jag får bättre kondition.

Jag har också fått en kallelse för återbesök. Börjar redan bli nervös. 18 januari är det som gäller.

Hoppas ni alla hade en jättebra nyårsafton. Vi hade det kanon. Middag här hemma, efter tolvslaget stack vi en runda för att hälsa på lite polare innan vi begav oss hem till Ola för att kolla på hockey. Tack för kvällen/natten/morgonen kära vänner!

Nu slötittar vi på tv och sen blir det sängen tidigt ikväll, skönt!
Puss o kram!

2012-01-02
 20:40:22

2012

Nytt år och nya möjligheter.

Några riktiga nyårslöften har jag inte i år. Men jag har en del mål.
- Hålla mig cancerfri. Hade ju varit gött, synd bara man inte kan styra det själv...
- Få bort min mage och de tjocka låren.
- Gå ner ungefär åtta kilo.
- Prova på spinning, Ola och Christian ska också med! Går inte själv!
- Råkade lova Frida och Julia att jag ska med dem på zumba, så är jag väl så illa tvungen. Men måste ha med mig någon dit också!
- Sätta fart med skolan igen och hitta ett bra sommarjobb som passar mig. Om jag inte övertygar mig själv om att läsa någon kurs då, men de är sånt man får se när det närmar sig.
- Minska ner alkoholintaget något. Den förstör ju bara kroppen och träningen.

Nu är det bara att kämpa på.