2012-04-26
 19:36:42

Grattis!

Idag fyller bästa syster 20 år!
Grattis Sofie! ♥
2012-04-23
 16:22:11

Tentaplugg

När man har tentaplugg är det stressigt, man har en press att man behöver klara det och allt de där.. Då är det fruktansvärt svårt att låta bli godis och andra sötsaker. Jag fixar inte det riktigt. Känner hur tröttheten hänger på axlarna och huvudet bara vill gå och sova. Pauser i form av promenader och så någon sötsak på de, det är så det ser ut när jag tentapluggar. I alla fall så får det bli som det blir denna veckan. Sen måste jag överlägga med mig själv om hur jag ska göra efter helgen. Har ju några kilon kvar som ska bort. Men som sagt, det funderar vi på efter tentan. Nu en kola och så läsa om försurning.
2012-04-23
 10:45:00

Helgen

Har haft en lugn och skön helg. Försökt plugga lite men har inte riktigt hunnit.
Igår natt vaknade jag vid sex av att det var två tjejer som var ute i trapphuset och pratade, skrattade, lyssnade på musik och sjöng, trodde det var grannen som hade efterfest så det var hans kompisar men så var visst inte fallet. De tystande vid sjutiden och jag lyckades somna om en kvart. Vid halv nio när jag skulle ut och kissa hunden så låg det två 17-åriga tjejer i trapphuset och sov. Dom använde en påse med grillkorv som kudde och dörrmattan som täcke. Det stank rök och sprit så förmodligen var de för fulla för att våga gå hem på natten. Men när jag kom ut där var det bara för dem att pallra sig, såg ganska slitna ut eftersom de bara hade fått sova en timme ungefär, men dte är inte mitt problem. Vi vill ju inte att folk ska sova precis utanför vår ytterdörr!
Trots den hemska morgonen så blev dagen bra. Hade Mary Kay visning här, så vi fick prova på rengöringsmedel och lite andra produker. Blev ett litet inköp också. På kvällen kollade vi lite tv och sen somnade vi tidigt både Christian och jag. Och det var nog bra de! Idag och imorgon är det sista dagarna att plugga inför tentan. Har läst igenom allt noga två gånger idag och innan Christian åkte till skolan fick han förklara några saker för mig som jag inte fattade. Tur att han kan sånt!
Börjar redan bli trött i huvudet så vi får se hur det går med pluggandet resten av dagen, det måste ju gå bra!
Föresten, i helgen pratade jag med dem på det stället jag ska jobba i sommar. Verkar som att det blir ganska så mycket jobb! Börjar gå bredvid den 31 maj. Så har jag fyra dagar jag ska gå bredvid och sen börjar jag jobba. Så här blir det inget vilade mellan skolan och jobbet. Men de ska nog gå bra det också!
Nu får jag ta och kasta mig in i energikunskapens värld igen!
Puss o Kram!
2012-04-21
 16:50:03

Bra jobbat!

Har precis kommit hem efter en löprunda med Christian. Eller ja, luffsat kan man väl säga att vi har gjort (det gäller ju att vara med, luffsa är ju faktiskt det nya!). Blev en liten kort runda, men fullt tillräckligt för min del! Allmänt jobbigt och det blir inte bättre av att det tjuter när man andas och så kliar dte i näsan. Älskade astma och älskade pollen. Men i alla fall så tog till och med jag mig runt! Tänkte duscha nu när vi kom hem med, men mina älskade grannar har tagit slut på varmvattnet. Så just för tillfället sitter jag i trosor och storttopp och dricker ett glas rött, det ska ju vara hälsosamt sägs det. Blir en lugn kväll ikväll. Slänga en köttbit på grillen och bara ta de lugnt!
Ha en bra lördagkväll folket!
Puss o Kram!
2012-04-21
 07:57:47

Finns det någon ursäkt?

2012-04-19
 15:05:05

Gött!

Fick tillbaka en avslutande rapporten från förra kursen, Betyg: G. Fy fan vad bra det känns. Var helt övertygad om att jag skulle få minst en komplettering på den, så jag tackar och bockar och ler för att första kursen efter att ha varit borta ett år är avklarad och godkänd.
Det borde firas och det gör det, med att plugga inför tentan som är nästa vecka. Är nog klar med det som ska lämnas in nästa vecka också så troligtvis ska jag läsa igenom det ikväll eller imorgon och sen skicka in de så jag slipper den skiten. Så då har jag BARA tentan och förberedelser infär seminariet nästa vecka (läsa 200 sidor och förbereda mig på några frågor), känns ju lugnt, eller inte! Men det ornar sig alltid. Ens ak i taget bara.
Kastar mig in i tentaplugget igen nu, just för tillfället handlar det om bioackumulation/biomagnifikation av miljögifter, låter spännande va!?
2012-04-17
 16:04:37

Tisdag!

Tisdag och fullt upp! Nästa onsdag har vi tenta. Vi har haft seminarium idag och efter det ska vi nu skriva tre sidor. Nästa torsdag ska vi ha läst en bok på 200 sidor och vara förberedda inför seminarium. Ibland är det helt enkelt tufft att plugga. + att jag planerat in att jobba på fredag, vikariera på min vfu-plats. Ska bli superroligt att komma tillbaka till mina fina elever!
Ikväll blir det även träning med Malmqvist, nu ska här minsann tränas! Laddade precis med mellanmål, keso och blåbär. Och om någon timme är det dags att äta lite mat. Makaroner och biffar. Kom gärna med tips om ni har något, framför allt mellanmål eller frukost, som är gott och nyttigt. Har idétorka!
Funderar på att börja skriva på de där tre sidorna som ska vara klara nästa vecka. Så man kan bocka av en sak i alla fall. Men först gos med hunden!
Förresten så är sommarjobbet fixat nu, ska få jobba inom handkappsomsorgen i Tingsryd så de blir gött att slippa köra bil till jobbet varje dag. Istället får fläsket röra lite på sig på dit- och hemvägen!
2012-04-16
 07:59:05

Måndag

Då var det måndag igen. Har haft en helt fantastisk helg!
I fredags blev det lite grillning med Frans och Annie, mysigt! I lördags var det fest i ishallen så då var vi där. Musiken kunde varit bättre men när man är med personer som gör en så fruktansvärt glad så spelar det inte så stor roll. Det var bra ös och vi dansade långt in på småtimmarna. Festen i ishallen var slut vid 2, men sen var det såklart efterfest och klockan 4 gick vi hem, men då var efterfesten långt ifrån slut! Igår var man allt lite trött, men det fick trots det bli lite pluggande innan det var dags att kolla hockey.
Inatt har jag vaknat flera gånger, har sovit så dålligt för har skitont i nacken, men de går väl över så småningom. Steg upp tidigt idag i alla fall och har satt igång med pluggandet och vid lunch ska vi bege oss in till Växjö för föreläsning, sen har även denna dagen gått.
Hoppas ni får en bra dag!
Puss o kram!
2012-04-12
 12:22:02

Smidig

Min lilla söta hund har legat i fönstret hos grannen och sen har hon legat i fönstret här hemma en gång. Idag när hon var hemma själv kom hon på att hon ska hoppa från fotöljen till fönstret. Duktigt av henne att komma på de. Synd bara att hon lyckades riva ner en lampa så den fick sönder.... Så hennes matte fick städa direkt när hon kom hem idag! Roligt!
2012-04-11
 07:51:53

Plugga

Hejsan hoppsan!

Idag är en riktig trött-dag och vädret gör det inte bättre!
Steg upp tidigt idag för att komma igång med pluggandet tidigt. Igår fick jag hem boken som jag hade behövt läsa till idag så får hoppa över dagens seminarium och komplettera det. Istället har jag fortsatt att förbereda och skriva om begreppen vi ska ha till tentan som handlar om energi. Inte roligt, men ganska så lärorikt och däröfr tar det inte emot så mycket när man gör det. Rätt att det är tråkigt att sitta och leta på internet. Får jag ut kompletteringsuppgiften idag med så ska jag påbörja den också om jag hinner. Annars får den ligga och vänta till fredag. Måste hinna med att träna och träffa Erica idag också, så det blir intebara plugg hela dagen.

Förutom att jag är trött så mår jag bra. Ångesten över att cancern har lagt sig tillsammans med febern, skönt det! Så nu gäller det bara att köra på och ta vara på livet.


Häromdagen fick jag tummen ur och skickade in bilder på mitt ärr på halsen. Det var där cancern satt och det blir jag påminnd om varje dag när jag kollar mig i spegeln. 




Detta ärret är värre. Det är så fult och knöligt. Här kan man snacka om märkt för livet. Fy farao vad fult. Men det lär man sig att leva med. Det betyder ju att jag klarade kampen.


Nu ska jag gosa med hunden och sen fortsätta pluggandet.
Ha en bra dag!
2012-04-09
 09:57:16

Facebook

Har ni inaktiverat mitt facebook konto för ett tag. Detta för att jag sitter för mycket vid facebook och behöver ha en ändring av det. Måste ju hinna med allt annat också.
Så nu vet ni det i alla fall!
2012-04-06
 08:09:47

Ont

Har ont i hela kroppen.... Och därför hälsar jag min kära träningvärk välkommen tillbaka! Det är ett kärt återseende!
Nu är frukosten intagen och det är snart dags att ta en promenad med Signe innan jag ska möta upp Frida och köra ett pass på gymmet.
I eftermiddag blir det mat ute på Korrö och sen får vi se vad som händer ikväll. Troligtvis blir det soffan och ett glas vin. Vi har ju trots allt halva flaskan kvar från igår!
Puss o Kram!
2012-04-05
 20:23:08

Mys

Torsdags mys med tacos! Och så ETT glas vin, det ska ju vara hälsosamt sägs det!
Imorgon får det bli ett pass på gymmet innan det är dags för årets första påskmiddag. Måste ju göra av med energi för att kunna fylla på.
Komiskt att jag använde ordet energi eftersom det är det vi håller på med i skolan just för tillfället.
Nu ska vi nog slänga på en film till och sen blir det sova!
Glad påsk på er!
Puss o kram!
2012-04-05
 08:25:45

Fullfart

Har så mycket att göra så hinner knappt med.
I torsdags skickade jag in rapporten efter vfun, nu är det bara att hoppas på att den blir godkänd. I fredags var jag och Signe uppe i Linneryd för hon skulle bli klippt. Så fin blev hon lilla hunden.



I lördags var vi i Karlskrona och det var lika trevligt som vanligt. Träffar Christians klasskompisar så ofta så det är alltid kul att ses. Blev ett och annat glas vin och så spelade vi lite spel.

En av hans klasskompisar ska gifta sig i augusti så vi är bjudna på bröllop. Ska bli roligt. Det jobbigaste blir att hitta kläder, någon som har något förslag? Har bestämt mig för att ta tag i mitt liv riktigt nu igen. Har inte kommit igång rikgit med träningen sen vi kom hem från Österrike, men nu är det dags. Slka vara i form till augusti. Har några kilon kvar. Så nu har jag sagt hejdå till godiset igen. Dumt precis innan påskhelgen, men nu är det som det är.

Även lilla jag har varit och skaffat mig en frisyr förresten, Klippta av lite av den där kaluffsen jag hade innan. Har inte någon bra bild ännu, men så fort jag har de så ska jag visa er!

Skulle behöva plugga hela dagen idag för har seminarie på onsdag. Men kan ju inte plugga när jag inte fått boken ännu... Har börjat förbereda lite inför tentan som är om tre veckor istället. Och så har jag planer att städa idag och i eftermiddag ska jag och Frida träna. Perfekt med någon mer än syrran som sparkar mig i röven och ser till så jag tränar.

Nu ska jag bädda sängen och bärja damma. Såå skönt när allt är klart.
Ha en bra dag!
Puss o Kram