2011-03-31
 16:53:48

Trött

Är trött och sliten så ska lägga mig i sängen och kolla Sex and the city.
Återkommer förhoppningsvis imorgon!
2011-03-30
 21:53:50

Saknad

7 år av saknad....
Ibland är livet orättvist!
Saknar dig Frida <3
2011-03-29
 18:39:54

Bättre igen...

Idag är jag bättre igen, i alla fall lite. Är fortfarande ganska trött, men huvudet har hängt med ganska bra idag i alla fall. Idag har jag varit nere och tagit blodprover, först fick de inget blod så de fick gräva lite men de kändes inte ens. De är så duktiga på att sticka! Annars har dagen tillbringats i soffan, har kollat på andra säsongen av Skärgårdsdoktorn idag.

Imorgon är det dags för cellgift igen. Har fått tid klockan 8 imorgon, så då blir det upp tidigt! Jobbigt! Sen imorgon när jag kommit hem måste jag köpa en ros som jag kan ge min saknade vän. Besöker henne två gånger om året, en gång på hennes födelsedag och en gång på dagen då hon lämnade oss. Saknar dig <3

Ikväll blir det tv-tittande. Ikväll är ett måste att kolla på Kniven mot strupen eftersom att de är på en restaurang i Växjö. Spännande. Har aldrig själv varit där och ätit men det kanske blir ett måste nu eftersom det borde bli bra efter att de gjort om! Men först lite fotbollstittande!

Ha en bra kväll!
2011-03-28
 18:39:32

Riktigt dålig start....

.... Ja, jag har haft en riktigt dålig start på veckan. Har otroligt ont i huvudet och är så fruktansvärt trött. Har tillbringat hela dagen i sängen och tänker nog tillbringa kvällen där också. Väntar bara på att maten ska bli klar så jag kan äta innan jag går in och lägger mig igen.
Godnatt!
2011-03-27
 21:00:22

Sammanfattning av helgen

Har som vanligt haft en superbra helg.
Startade gårdagen med frukost på hyllan tillsammans med Ola och Johanna, efter det blev det fika ute i solskenet på vår trapp. Helt underbart vöder hade vi igår. Satt ute nästan hela dagen. På kvällen stack vi ner och käkade tacos och kollade film hos Johanna tillsammans med Ola, mysigt.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Mamma, pappa, Sofie och Fredrik kom hit på fika i eftermiddags och nu ikväll har vi grillat lite. Har varit supertrött idag och haft lite ont i huvudet så känner mig ganska seg nu faktiskt.

Kollar på Stockholm Båstad, det kan nog vara det sämsta jag sett på väldigt länge. Trodde det skulle vara ett program som man skulle skratta åt. Men det är inte min humor i alla fall. Så nu sitter jag och väntar på att National Treasure ska börja, så får jag se sen hur länge jag orkar kolla ikväll.

Imorgon är det ny vecka, skönt.
Ha en bra kväll!
2011-03-25
 21:00:48

Fredag

Har haft en skön fredag. I förmiddags la jag in alla program jag har till min kamera samt photoshop så jag ska kunna redigera bilder. Ska försöka lära mig det lite mer nu när jag ändå är hemma, kan vara kul att kunna redigera och göra bilderna finare. La också in lite bilder som jag hade sparat på andra ställen samt de som låg på mina kamror. Lunch åt vi idag på hotellet tillsammans med min farmor och farfar, trevligt.

Ikväll skulle egentligen Frans och Annie kommit hit och ätit och kollat film. Men Annie jobbar och så är de förkylda båda två och det är jui nte värt att riskera någonting. Så ikväll stack Christian bort till en polare och käkade pizza och drack öl innan det var dags för dem att kila upp till ishallen och kolla hockey. Och jag sitter här hemma, käkat tacos och kollar lets dance. Det som är positivt är att det är lugnt och skönt.... Men ganska tråkigt faktiskt..

När jag la in bilder på datorn innan så hittade jag de här bilderna som är från våran senaste tjejmiddag

            
          Jag                                 Erica <3                          Frida <3


Saknar er mina flickor! Snart dags för en middag med massa skratt och skitsnack tycker jag! Hanna, det är nog dags att du planerar vår nästa tjejmiddag snart ;)
2011-03-24
 21:30:18

Propp?

Idag när jag städade och bytte lakan i sängen så fick jag ont i min vänstra underarm, samma arm som jag fick proppar i frra veckan. Armen blev lite blåare än vanligt. Så ringde in till dagvården. Var rädd att det var nya proppar och att jag skulle behöva åka in. Min läkare sa att det nog kan bli så ibland men att det inte ska vara någon fara eftersom jag har sprutorna som är propplösande. Så jag ska ta alvedon om jag får ont, men ringa in om det skulle bli olidligt. Senare i eftermiddag kändes armen okej, men nu ikväll när jag duschade så fick jag ont igen. Så jag ska nog ta det lite lugnt med min arm och inte anstränga den alltför mycket.

Nu blir det lite tv-tittande innan det är dags att besöka sängen. Godnatt!
2011-03-24
 20:46:43

Torsdag

I natt har jag sovit hos mina kära föräldrar. Vi åt god mat, godis och kollade TV. Körde hem ganska tidigt i morse för att städa lägenheten för här såg ut som tusan och min kära faster skulle komma på besök i eftermiddag. Hon hade med sig muffins som kusin Stina bakat, riktigt goda var dem! Fick också ett usb med lite bilder från alla år då vi varit i fjällen. Försökte ladda upp en, men det verkade tyvärr inte funka..

Lovade att jag skulle fixa bilder på nya frisyren.

Före



Efter




Så nu är frisyren fixad och jag kan börja använda min peruk när jag vill.

2011-03-23
 19:25:19

Växjö

Ringde in till AM Hårdesign imorse. Så fick en tid redan idag. Fixade mig och körde upp till mamma så vi käkade lite lunch innan vi drog oss mot Växjö. Åkte först till Sara för att hälsa på och fika lite, trevligt. Och efter det var det dags att köra ner och fixa frillan. Så nu är det långa håret borta, lite ångest faktiskt. Men dey är ju bara att sätta på peruken så har jag ju långt igen. Men jag längtar redan tills håret växt ut igen!

Ikväll har vi käkat gott hos mor och far och nu kollar vi tv och äter godis samtidigt som jag följer hockeyn, Karlskrona-Tingsryd. I skrivande  stund står det 1-1. Tingsryd skulle behöva vinna ikväll.

Jag ska lägga upp bilder på frisyren, men blir nog inte fören imorgon eller på fredag. Men jag hoppas på att jag hinner fixa det imorgon.

Ha en underbar kväll!
Therese

2011-03-23
 08:37:56

Mitt hår!

Börjar få lite panik. I lördags märkte jag att mitt hår börjat lossna. Nu är det bara mer och mer som faller av hela tiden. Sitter och funderar på om jag ska ringa in till AM Hårdesign så jag får åka in och klippa det. Men har inte bestämt om jag ska avvakta lite till. Nästa vecka är det ju dags för cellgift igen och efter det kommer ju inte håret sitta bättre precis. Jaja, jag får fundera lite medan jag plockar lite här hemma och gör mig iordning för idag...

2011-03-22
 19:21:27

Kosta

Idag har jag och Christian varit på Kosta outlet. Tänkte jag skulle komma hem med lite tunikor och kanske en vårjacka. Men nejdå, köpte bara tre böcker. Så nu har jag några böcker till att lägga till i min "ännu inte läst"-hög. Christian däremot shoppade loss. Han hittade en skinnjacka, några t-shirts och lite fiskegrejer.
Var också inne på glasbruket för att se om de hade en viss grej som vi sökte, men det hade de inte. Så fick bli en tripp till Strömbergshyttan också. Men de hade inte heller det vi sökte, så vi köpte bara lite skålar och assietter till oss själva. Så nu har vi snyggat till lite i våra köksskåp :)

Stannade till för lunch hos mamma innan det bar av ner till Tingsryd igen. Körde ner till Börjes för att kolla vad de hade för vårjackor, hittade en som jag fastnade för. Så nu hänger den på en galge bland alla andra ytterkläder, härligt!

Nu har vi precis fått i oss lite mat, hemmgjord pizza. MUMS! Så nu ikväll blir det att ta de lugnt. Kolla lite tv och sen sova tidigt kan jag tänka mig.

Christians morbror Roger har en låt på kronobergstoppen, riktigt roligt! Ni kan gå in och lyssna på den på http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2159&grupp=7093 . Roger och Linda ligger på andra plats och man trycker på deras namn för att lyssna. Tycker ni att de ska ligga kvar på listan så messar ni P4kron 2 till 72250. Det går att göra fram till på morgonen imorgon (Vet inte exakt klockslag).

Ha det bra!
2011-03-21
 18:45:40

Ny vecka!

Har haft en superbra helg. I fredags var jag och hjärtat bara hemma. Åt god mat och kollade tv.
I lördags tog jag det lugnt på dagen och sen på kvällen blev det Tacomys hos mamma och pappa, även kusin Johan kom dit för att äta. Kul :) Jag fick agera chafför så Christian kunde ta ett par öl i Linneryd. Vi steg upp i vettig tid igår och på eftermiddagen åkte Christian till sin mormor, som fyller år imorgon, på kalas. Under tiden låg jag hemma i soffan och kollade film. På kvällen kom våra kära vänner Erica och Christian. De hade bjudit in sig själva och ville bjuda på mat. Mycket gott och trevligt! <3

Idag har jag haft en lugn dag, som vanligt. Kollat film och legat och läst. Ska strax in i duschen, måla naglarna och sen slappa framför tvn. Imorgon blir det att gå upp i hyfsad tid för vi ska åka till Kosta. Skönt att komma ut lite och åka någonstans där man inte är så ofta. Hoppas att jag hittar några tunikor, min garderob skulle nämligen behöva lite nytt.

Nehe, dags att duscha.
Kramar
2011-03-18
 20:41:00

Stolt!

Haft en bra fredag. Steg upp vid 10-tiden. Har varit nere på Hallabro El och fyllt i lite papper till afa. Får ju utnyttja allt när man kan få ett par slantar för man inte kan jobba! Blir ju inteså mycket, men de är ju till en del hjälp iallafall! Blev mat på hotellet också, riktigt gott!

I tisdags när jag körde in till Växjö så hade jag fruktansvärt dåligt batteri vilket gjorde att jag var tvungen att ha mobilen avstäng i stortsett hela kvällen och morgonen innan mamma och pappa kom. Så nu har jag lyckats övertala Christian att vi skulle köpa en laddare så man kan ladda telefonen i bilen. Så den kom idag med, riktigt gött!

Ikväll blev de fläskfilé och krocketter till kvällsmat. Riktigt gott! Åt en normalportion ikväll, är riktigt stolt över mig själv! Helt otroligt :)

För bara en luten stund sen så var det dags för sprutan, lyckades ta den direkt ikväll, satt bara någon minut för att samla mod. Men har nog redan kommit över den värsta ångesten tror jag! Känns riktigt bra!

Bilder på sprutan när den är tömd. (Som vanligt trycker man på bilderna om man vill ha dem större)

      


Skrev i onsdags att jag fått en present av min kära lillasyster <3
Här kommer även bilder på den.

       


Nu blir det tv-tittande och godisätande resten av kvällen!
Ha en bra fredagskväll!
2011-03-17
 20:50:44

Det värsta...

Det värsta jag gjort i hela mitt liv är nog att ta en spruta på mig själv! Fy farao säger jag bara. Tog en kvart innan jag vågade sticka in nålen i magen. Och sen när man sprutar in så gör det så fruktansvärt ont! Men nu har jag gjort det första gången själv, hoppas jag vänjer mig snabbt!
2011-03-17
 16:09:52

Överraskning

Fick nyss ett sms av en väldigt fin person.
"Tror bestämt att det är någonting utanför din dörr som vill in. Du får kolla upp det sen ;) "

Jag flög upp ur sängen för att kolla. Utanför dörren stod en kasse som innehöll tulpaner, ett fet godispåse, samt en hög med filmer. Underbara Annie Karlsson har gjort min dag! <3

             



Igår fick min lilla plutt ta hand om mig. Jag vill ha en macka när jag kollade film, så då fick jag de. Fick då också tillfälle att inviga brickan som vi fick av Christians mamma när jag blev sjuk.

2011-03-17
 11:34:01

Behandlingen

Jag fick igår veta att min behandling blir ganska lång. Jag ska få 6-8 kurer. En kur består av två genger med cellgift och jag är inne varannan vecka för att få cellgift. Man kan säga att en kur håller på i 4 veckor.

6 kurer är 12 gånger med cellgift och eftersom jag är inne varannan vecka så kommer behandlingen då ta 24 veckor.
8 kurer är 16 gånger med cellgift och efersom jag är inne varannan vecka så kommer behandlingen då ta 32 veckor.

Så hela min cellgiftsbehandling kommer ta mellan 24 och 32 veckor. Jag kommer bara få cellgift, ingen strålning.

Det som spökade i ljumsken tror de inte var är någon del av sjukdomen.
Jag får så lång behandling på grund av att jag hade symtom på sjukdomen. Man säger att jag ligger på stadie 2B när det gäller sjukdomen. 2 står för att jag har sjukdomen på flera ställen, men bara på en sida av mellangärdet, B står för att jag hade symtom på sjukdomen så som trötthet, svårt att äta och nattliga svettningar.
2011-03-17
 10:51:34

Två fruktansvärt jobbiga dagar!

Ska börja med att svara på Saras kommentar angående det förra inlägget. Ja, jag kan stå ut med en biverkan där jag bara trycker i mig typ godis och liknande. Så länge jag inte går upp för mycket i vikt och jag sköter så inte tänderna eller andra delar av kroppen mår dåligt av det!

Nu till rubriken och inläggets mening.
Har haft ont i min vänsterarm sen i lördags, men trott att jag sträckt mig eller något, så har ignorerat det onda. I tisdags var jag och fikade med farmor och farfar och efter det handlade jag på lite på både Börjes och ICA. När jag kom hem och hade packat upp allt så hade jag extra ont i min arm, kollade på den och märkte att den hade ändrat färg, så den var lite rödblå. Ringde mamma och sedan in till dagvården. Läkaren inne på dagvården sa att jag skulle åka in till akuten. Tog bilen och i fullfart körde jag för att hämta mamma och sedan vidare in till Växjö. Väl på akuten fick jag ett eget rum eftersom jag helst inte ska sitta i väntrum med andra patienter som kan smitta ner mig. Det tog lång tid innan vi fick träffa läkaren och efter det tog det ytterligare 2 timmar innan vi kom till röntgen. Röntgade först lungorna och sedan blev det ultraljud. På ultraljudet såg vi att jag hade fått proppar i armhålan och runt porten. Tillbaka ner till akuten för att träffa läkaren igen, hon ville att jag skulle läggas in för att få medicin och för att de skulle kunna ha uppsikt på mig hela natten. Innan jag skulle lämna akuten skulle de ta blodprover på mig, men när de missat kärlen två gånger så sa de att de på avdelningen fick göra det istället. Jag åkte upp till avdelning 40 vid ungefär kvart i 10 på kvällen (hade då varit på akuten i ca 6,5 timmar), fick träffa två helt fantastiska sköterskor. De fixade mackor till mig efersom jag inte ätit på 10 timmar. De tog blodtrycket, feber och gjorde andra vanliga rutinkontroller innan det var dags för blodproverna. Men de hittade inga blodkärl, de la värme på min höger arm och hand och en av mina fötter för att se om de kröp fram, men icke. De gjorde ett test i handen, men lyckade sinte träffa. Så jag fick åka upp till operation så en på narkos fick sätta en nål på mig, hon lyckades direkt! Halt fantastiska är de där uppe! Tillbaka på avdelningen vid 23-tiden och då satte jag på tvn och kröp ner i sängen.

Sov ganska dåligt den natten. Vaknade många gånger men lyckades somna om för att sedan vakna vid ca 6.30 och inte kunna somna om. Mamma och pappa kom upp till mig vid 7 på morgonen med grejer. Sen stack mamma iväg på röntgen medan pappa och jag kollade tv. Sköterskorna på avdelningen visste inte om jag skulle få något cellgift igår. Vi skulle prova om porten fungerade, vilket den gjorde! Annars hade det blivit röntgen för att se om det var någon propp även i porten. Efter ett tag kom min läkare ner på avdelningen. Han frågade hur det var och sa att de har sett fler fall där det förekommer proppar efter att man opererat in porten, men att det inte var något att oroa sig för. Han sa att jag skulle få spruor mot det och att jag skulle få komma hem efter att jag fått cellgiftet, skönt! Gick upp till dagvården, tog blodprover och fick sedan mitt cellgift! Fick också en genomgång av hur jag ska ta sprutorna som ska lösa upp och förebygga proppar. Jag ska ta en spruta varje kväll i magen.

När jag var uppe på dagvården kom också två av de andra läkarna in. Den ena pratade inte om något vettigt alls. Det gjorde egentligen inte den andra helelr, men han skämtade lite åtminstone. Kollade på mina armar och sa att de såg muskulösa ut, men när han kände på dem sa han att de var degiga. Han är rolig den läkaren! Skämtor om allt :)

Sköterskan på dagvården sa att hon aldrig träffat någon som är så positiv och inte tycker att sprutorna och sticken de ger mig är så farliga. Men man måste ju se allt positivt och det finns ju faktiskt de som har det värre!

Christian kom iallafall in och hämtade mig och mamma igår. Skjutsade hem mamma, träffade då också syrran som jag fick en present utav, ska visa den i ett annat inlägg sen. När vi kom hem gick jag och la mig i sängen och kollade film tills maten var klar och sen fortsätte jag kolla film. Vid 20 tiden kom mamma och pappa för att hjälpa mig med sprutan. Jag ville försöka själv, men klarade de inte, så mamma fick ge mig den. Men jag kommer hinna vänja mig, ska ha de sprutorna i tre månader!

När sprutan var tagen fick det allt bli att sova! Har sovit stenhårt i natt. Skönt att sova i sen egen säng! Har än så länge mått okej sedan gårdagens behandling. Känner mig lite konstig i magen och är trött. Men det löser sig!

Jag hoppas att jag fått med allt som hän under dessa dagarna. Annars får jag ta med det i ett annat inlägg senare.

Idag sänder jag miljoner med styrketankar till en gammal klasskompis jag hade på högstadiet. Som jag också träffade en del under gymnasietiden. Såg honom på akuten i tisdagskväll. Igår fiick jag veta att han har lunginflammation och vätska i lungor och hjärtsäck. Han är idag nere i Karlskrona för att tömma hjärtat på vatten. Jag hoppas innerligt att allt går bra! Tänker på honom och hans familj! <3
2011-03-15
 11:00:22

Tisdag

I söndags blev en slappedag. Var nere hos Roger och fikade, han fyller år imorgon men vi kan inte följa med på kalas då, så vi firade lite i förskott! Även igår var det en lugn dag för min del. Kollade film och läste en bok innan det var dags att laga mat tills C kom hem.

Idag har jag varit nere och tagit blodprover inför imorgon. Hoppas att allt är okej! Om ett par timmar ska jag ner och fika med farmor och farfar och sen i eftermiddag tror jag mamma kommer förbi här en runda. Skönt att träffa lite folk!

Igår gjorde jag också valen inför hösten. Tog Svenska som andraspråk. Och sen Hälsa- och utomhuspedagogik (tror jag de hette) och Specialpedagogik som reservalternativ. Så får vi hålla tummarna att jag kan plugga till hösten!

Fattar inte att allt kan vända så fort... För ett par månader sen tränade jag minst 3-4 dagar i veckan och tänkte på vad jag åt i veckorna... Nu har jag inte tränat på typ 1,5 månad och för tillfället äter jag godis varje dag och dricker läsk superofta... Har konstant godissug, kankse är för jag är så trött och kroppen behöver energi? Men jaja, jag är väl värd att äta godis. Njuter av livet!

En extra tanke till min moster som opererar foten idag <3
2011-03-12
 18:41:17

Seg uppdatering

Har varit riktigt seg med att uppdatera nu ett par dagar.
I torsdags hade jag en riktig slappdag! Ola lämnade ner Kerstin här innan Christian skulle till skolan. Så hon kom in till mig i sängen och ville busa, efter många om och men la hon sig ner och vi sov ett par timmar till. Det var pissväder hela dagen vi passade på att ligga i soffan och kolla på film. Riktigt skönt att ha en dag utan några måsten och bara få ligga och ta de lugnt. Skönt att vara lute dagmatte också ibland så jag har sällskap och slipper vara själv hela dagarna, har ju iallafall någon att prata med. Igår var det bara att masa sig upp hyfsat tidigt, 8-tiden, men för mig har det blivit väldigt tidigt eftersom jag nu kräver lite mer sömn och inte orkar lika mycket längre. Körde upp till mamma och syrran och sen bar det av in till Växjö och Am hrdesign. Har nu hämtat hem min peruk. Det blev dock inte den jag visade häromdagen, den blev för ljus! Men det blev en likadan fast som inte hade med den allra ljustaste nyansen.
Sen på kvällen blev det fredagsmys med min favorit. Är så otroligt glad att jag har honom, världens bästa <3
Idag har jag bara tagit de lugnt. Plockat ner alla mina skloböcker från bokhyllan, idag ska de ut i förrådet och där får de ligga till jag ska läsa denna kursen igen. Ska bli skönt att slippa se dem varje dag och känna ångesten komma för att jag inte pluggar och gör klart denna kursen. Men de är ju helt omöjligt att jag skulla kunna göra de i dagsläget!
Har varit riktigt seg med att uppdatera nu ett par dagar. 
I torsdags hade jag en riktig slappdag! Ola lämnade ner Kerstin här innan Christian skulle till skolan. Så hon kom in till mig i sängen och ville busa, efter många om och men la hon sig ner och vi sov ett par timmar till. Det var pissväder hela dagen så vi passade på att ligga i soffan och kolla på film. Riktigt skönt att ha en dag utan några måsten och bara få ligga och ta de lugnt. Skönt att vara lite dagmatte också ibland så jag har sällskap och slipper vara själv hela dagarna, har ju iallafall någon att prata med. Tur att hon är minst lika slö som jag också, annars hade det kunnat bli jobbigt! 

Igår var det bara att masa sig upp hyfsat tidigt, 8-tiden, men för mig har det blivit väldigt tidigt eftersom jag nu kräver lite mer sömn och inte orkar lika mycket längre. Körde upp till mamma och syrran och sen bar det av in till Växjö och Am hårdesign. Har nu hämtat hem min peruk. Det blev dock inte den jag visade häromdagen, den blev för ljus! Men det blev en likadan fast som inte hade med den allra ljustaste nyansen. Bild på den kommer en annan dag! 
Sen på kvällen blev det fredagsmys med min favorit. Är så otroligt glad att jag har honom, världens bästa <3

Idag har jag bara tagit de lugnt. Plockat ner alla mina skolböcker från bokhyllan, idag ska de ut i förrådet och där får de ligga till jag ska läsa denna kursen igen. Ska bli skönt att slippa se dem varje dag och känna ångesten komma för att jag inte pluggar och gör klart denna kursen. Men de är ju helt omöjligt att jag skulla kunna göra de i dagsläget!
Körde bort till svärmor en runda innan för att visa min peruk. Bestämde då att vi skulle bort dit och käka och kolla melodifestivalen, mysigt.
Skulle egentligen till Frda och Andre ikväll, men på grund av förkylningar så valde vi att inte gå dit. Blir jag sjuk nu så kan jag ju kanske inte få cellgift på onsdag, och det blir ju lite dumt.

Morgondagen blir nog också den lugn, har inget planerat iallafall, skönt! :) 
2011-03-09
 20:44:08

Vilodag

Har haft en vilodag idag. Legat i soffan och läst halva dagen. Lyckades få tummen ur röven att göra iordning bland alla mina kläder, har haft kaos läänge! Fick också bli en fika på hyllan med Hanna idag, myspys! 

Ikväll har jag suttit och funderat på vad jag ska söka för kurs till hösten. Det är verkligen inte lätt. Ville söka någon distanskurs eftersom jag inte vet om jag får vara på universitetet till hösten. Men alla distanskurser går på halvfart och ligger därför under både ht11 och vt12, vilket ställer till problem. De kurserna som jag läser (skulle läsa) denna terminen går om ett år igen så jag ska läsa klart dem då... Så ska nog söka som vanligt, det jag hade valt om jag varit frisk. Räknade ut innan att om jag får 6-8 behandlingar så skiter det sig med skolan till hösten.. Så där försvann mitt hopp om att kunna plugga igen till hösten... Men jag ska söka ändå, för man vet aldrig vad som händer! 

Nu fick jag allt lite panik! Åt h*lvete med denna skiten. Vill vara frisk, kunna plugga och jobba! Och det jag vill mest: planera allt roligt som ska hända i sommar.... 

Låt detta året gå fort! 
2011-03-08
 20:32:21

Finbesök

Har haft finbesök hela dagen. Elin kom hit och har varit hos mig hela dagen. Har varit ute och gått och sen fikat på Börjes. Ikväll kom också Hanna hit så fick bjuda dem båda på mat :) Så nu börjar jag bli ganska trött. Ska snart förflytta mig in till sängen och kolla tv innan det är dags att sova.

Blir inte Växjö imorgon, de ringde från Am hårdesign idag och sa att hon ska jag skulle till inte kunde komma. Så fick en tid på fredag förmiddag istället. Så imorgon blir en vilodag, riktigt skönt!

Sov gott!
2011-03-07
 20:50:22

Växjö

Efter många om och men kom jag upp i morse. Var ju så illa tvungen! Mamma hämtade mig och sen hämtade vi syrran och så bar det av till AM Hårdesign. Den första peruken som hon tog fram och jag provade fastnade jag för. Frisyren är ungefär som den jag har nu. Den jag provade var jätteljus så hon beställde hem en likadan fast liiite mörkare. Så på onsdag ska jag in igen för att bestäma vilken utav dem jag ska ha. Något som är bra är att jag ska ringa in dit när jag börjar tappa håret så får jag komma in och klippa mig. Skönt att veta att jag bara kan ringa in dit och få en snabb tid för att fixa till de så jag kan börja använda peruken när jag vill.

Bilder från idag
När vi var klara där blev det en sväng till Samarkand så syrran kunde handla lite skor och sen käkade vi lite mat där uppe innan det var dags att bege sig hemåt igen.
Är ganska trött idag, men har ändå inte sovit något. När jag kom hem började jag städa och sen har allt bara fortsatt av bara farten. Så snart ska jag lägga mig och läsa och sen sova tidigt för imorgon kommer min kära vän Elin på besök!
Har också fått mina sjukpapper fårn läkaren idag, så imorgon ska de skickas in till försäkringskassan. Sjukskrivning till och med 1/6 till att börja med. Fick också tillbaka ett tentaresultat idag, godkänd, så nu är den delen av kursen kvar och jag kan kasta ut böckerna i förrådet nästan ett år.
Avslutar med en bild på när jag och pappa vilade i soffan i lördags :)
2011-03-06
 19:31:32

Söndag

Blev en bra kväll och mamma och pappa igår. God mat och trevligt sällskap! Jag var ganska trött, men rkadeändå hålla mig uppe hela kvällen. Kom hem vid 12-tiden inatt och då blev det raka vägen till sängen. Har sovit ganska bra inatt. Vaknade någon gång och hade då svårt att somna om, men efter ett tag lyckades jag. Vaknade sedan vid 12.30 idag, 12,5 timmes sömn är inte fel!
Idag har jag mest tagit det lugnt. Mamma och Sofie har varit här en runda och Kerstin-bus kom också ner en sväng. Jag ska strax slänga mig på soffan med en bok och invänta Wallander. Sen sova direkt efter att filmen är slut. Imorgon ska jag ju som sagt till Växjö, ska vara där vid 10 så måste stiga upp gabska så tidigt, vet inte hur de ska gå, men de löser sig alltid!
Födelsedagsbarnet
Världens bästa pappa <3
Han är just nu min stora förebild! Jag ska, precis som honom, besegra denna skiten!
Vi är lika sega och envisa han och jag, så jag kan just nu inte se några hinder!
2011-03-05
 15:18:09

Lördag

Middagen hos Carmen och Peter igår var riktigt god! Fick fläskfilé och klyftpotatis, jag lyckades nästan få i mig en normal portion, riktigt nöjd! Efter det blev det tv-tittande för de andra, jag varvade tv-tittandet med att sova.

Inatt har jag sovit ca 11 timmar, väldigt skönt faktiskt, men trots det så var jagf väldigt trött när jag vaknade. Men har varit lite piggare idag än vad jag var igår. Har bara fått några attacker då jag blivit yr och fått gå och lägga mig, men annars har jag varit uppe hela dagen. Vi var också ute och gick en runda förut i det fina vädret, blåste en del men annars var det superskönt ute!

Nu har vi precis färgat Christians hår och så håller vi på att göra oss iordning. Vid 5 tiden går bilen mot Linneryd. Ska hem och fira pappi som fyllde 44 år igår :) Min moster och morbror med familjer kommer också, mysigt :)

Önskar er alla en trevlig lördagkväll!

2011-03-04
 16:00:37

Starten

Igår var det alltså dags för första cellgiftsbehandlingen. Hade med mig både Christian och mamma in och så mötte vi upp pappa på sjukhuset. De skulle börja med att sätta en nål i porten, som jag fick in opererad förra veckan. Kändes lite när de satte den, men de var inte så farligt. De kunde spruta in koksalt i den, men däremot fick de inte ut något blod när de skulle ta blodprover. Det var två olika sköterskor som försökte, den ena fick ut lite när hon försökte dra ut med spruta, men när de skulle ta blodproven kom de inget. De fick sätta dropp för att prova att se om nålen ändrade läge i porten då. Men det hjälpte tyvärr inte. Så efter ett tag provade de att sätta om den, men de blev samma sak igen, det gick bra att spruta in vätska, men de fick inte ut någonting så de tog bort kanylen igen. En av läkarna beställde en röntgen för att se om den ligger som den ska och det blev då ovisst om jag skulle få något cellgift överhuvudtaget. Men för att kunna göra röntgen och se om den ligger rätt var de tvungna att sticka mig igen för att kunna spruta in kontrastvätska. En tredje sköterska kom in för att prova sätta nålen och hon satte den fint, det kom blod när hon ville, fram tills hon skulle ta blodprover, då gick det inte mer. Jag fick ligga med min högerarm i alla konstiga ställningar för att se om vi skulle lyckas få ut något blod. Och tillslut gick det. Vilken lycka! När de fått sina prover avbokade de röntgen och jag fick en tablett mot illamående i förebyggande syfte, sen gick vi ner för att äta lunch.



Under tiden som de försökte fixa allt detta fick jag också träffa läkare.  Min läkare Jonas kom in för att prata om provsvaren. Varför man tog en körtel på halsen var för att de helt skulle konstatera att det var Hodgkins sjukdom och de hade de haft rätt i från början. Sedan var de provsvaren från röntgen, de var väldigt svårtolkade. De kunde konstatera att jag hade körtlar med aktivitet i på halsen, under nyckelbenet och runt mat- och luftstrupen. Men det fanns ett problem, det visade sig att det också fanns någon aktivitet i höger ljumske och det är det som ställer till alltihop. Det är på grund av den som de inte kan bestämma vad jag ska få för behandling. Fick träffa tre olika läkare igår och de är inte helt överens om hur lång behandling jag ska ha. En läkare anser att jag ska ha 2 omgångar behandling och sen strålning. Varje omgång innebär två besök på dagvården.  
Det skulle se ut såhär:
Vecka 9: Startar omgång 1, behandling en dag
Vecka 10: Ingenting
Vecka 11: Fortsätter och avslutar omgång 1, behandling en dag
Vecka 12: Ingenting
Vecka 13: Startar omgång 2, behandling en dag
Vecka 14: Ingenting
Vecka 15: Fortsätter och avslutar omgång 2, behandling en dag

Jonas däremot tror att jag ska få 6-8 omgångar. Detta eftersom jag har någon form av aktivitet i ljumsken, samt att jag har olika symtom som till exempel trötthet och problem med att äta. Men vi ska börja med två omgångar (Så nu vet jag hur det ser ut till och med vecka 15) och efter det ska jag göra en ny PET-undersökning och sedan får vi se vad de bestämmer. Känner att det är lika bra att ställa in sig på att det blir 6-8 omgångar så blir man inte besviken om det skulle ändras.

Efter lunchen var det dags att sätta igång med behandlingen. Den första påsen med cellgift jag fick var röd. Ganska cool färg, det som är ännu coolare är att man kissar rött efter att man fått den! Den påsen tog 30 min att få. Sedan körde de med koksalt emellan och efter det var det dags att få nästa påse gift. Den tog 1 timme att få. Så då satt vi alla och kollade på skidor. Under tiden som jag fick cellgiftet eller Cytostatika som de också heter fick vi en massa information. När jag hade fått nästan hela andra påsen så skulle jag få en spruta också. Pappa hade skrämt upp mig med att den gör skitont för de sätter den rakt in i en muskel i skinkan. Men så farligt var det inte! Fick den i höften, och visste gjorde de ont, men de gick fint! När droppet också var klart så fick jag lite mer koksalt innan de tog bort droppet helt och vi var fria att åka hem.

Blev först en tripp till apoteket för att hämta ut lite tabletter mot illamående och sen gick bilen hemåt. Var supertrött sen hela kvällen, hade spränghuvudvärk och mådde lite illa. Låg i sängen ett par timmar och sen försökte jag peta i mig lite mat. Gick sådär.. Men åt i alla fall lite yoggi innan jag skulle sova.

Idag har jag också mått sådär. Blir supertrött och lite yr när jag varit uppe för länge så då får jag gå och lägga mig i sängen en stund innan jag kan vara uppe igen. Jobbigt, men det är lika bra att vänjer mig, för det är såhär det kommer vara framöver.

Har idag ringt till AM Hårdesign för att boka tid till att kolla ut en peruk. Spännande! Ska dit på måndag, så då får vi se vad de har att erbjuda mig :)

Ikväll blir det mat hos Christians mamma :) Hoppas på att kunna äta lite i alla fall!

2011-03-03
 18:09:59

Sliten

Är lite sliten efter dagen. Har nu haft min första dag med cellgift. Ont i huvudet, mår illa och sjukt trött, så ikväll blir de sängen hela kvällen och kolla på tv. Uppdaterar mer imorgon om vad som hänt och vad jag fått veta om framtiden...
2011-03-02
 18:37:32

Nervöst!

Idag ringde vår telefon och på den stod det Okänd... Kände först lättnad och tänkte att det var nu de ringde från Hematologen och sa att jag ska in och träffa Jonas. Men jag hade fel.. Det var dagvården som ringde, dagvården är den plats där man är under tiden som man får cellgiftet. De sa att jag ska komma in till dem vid 8.30 imorgon för att få massa information och för att påbörja behandlingen. Kände först en lättnad, ju fortare desto bättre! Men sen när jag lagt på så blev jag nervös. Nervös inför allt som kommer hända nu.. Hur jag kommer bli och må och allt....

De sa att jag ska få två omgångar cellgift och efter det strålning. När pappa var sjuk så var en omgång för honom cellgift 4 gånger under 3 veckor och han hade 8 omgångar, alltså 24 veckor. Lite invecklat, men jag hoppas ni hänger med! Så två omgångar låter inte så farligt, det sa pappa också.. Men jag ska inte bli glad i förväg, får helt enkelt se vad de säger imorgon!

Ikväll ska jag försöka få iväg mina två kompletteringar som jag har, efter det ska jag skita i skolan. iallafall ett tag, Till september ungefär. Det enda jag ska göra, som måste göras innan den 15 mars, är att välja kurser inför hösten. Helst som går på distans eftersom jag kanske inte får åka in till universitet pga av att det är sån smittorisk, får sämre immunförsvar under behandlingen men även en tid efter.
Så nu väntar jag på att Christian ska duscha så vi kan kolla på Döda poeters sällskap och sen ska jag skriva en sida om den och skicka in :)

Sen blir det sängen, tidigt som vanligt. Imorgon måste jag vara någolunda pigg så jag kan ta in massa information :)
2011-03-01
 18:05:10

Hundvakt

Har varit hundvakt idag åt världens finaste Kerstin. Har bara tagit det lugnt hela dagen, var ute och gick en runda och fortsatte sedan att ta de lugnt :)

Ringde in till Hematologen idag med eftersom de inte hört av sig. Provsvaret har kommit, men Jonas var inte i Växjö och jobbade idag och de ville inte boka in mig innan de pratat med honom.. Så nu får vi hålla tummarna att de ringer imorgon förmiddag.
Har också pratat med folktandvården. De frågade, när jag var där förra veckan, om jag ville ha frisktandvård. Kommer behöva betala ca 1200 om året och jag hade en vecka på mig att bestäma mig. Hade totalt glömt bort de så ringde ner idag och lovade att jag ska bestäma mig till imorgon. Kan vara värt de eftersom jag ofta har hål och tänderna blir ju troligtvis sämre av medicinerna sen också. Inga roliga pengar, men det är ju inte så roligt om man behöver betala mer sen när man väl måste ner dit...

Nu ikväll blir det lite plugg och handling och sen sova tiiidigt!