2011-12-31
 11:08:20

2011

Sitter här och blickar tillbaka på året som varit. Året som skulle bli så bra, men som blev ett helvete. Firade in nya året med underbara personer. Blev askalas full och gick och la mig långt innan alla andra. Fattar inte hur jag kunde bli så full eftersom jag inte drack så mycket. Men det berodde ju såklart på cancern som jag inte visste om att jag hade.

I februari kontaktade jag vårdcentralen på grund av knölarna på halsen och fick då diagnosen cancer. Cancer som är så vanligt och inte händer en själv. Vi har redan haft det en gång då pappa var sjuk, men vi trodde aldrig att det skulle komma tillbaka. Men när mitt liv var som härligast med skola, jobb, fest och allt som hör där till så kom bakslaget. Allting förändrades. Ingenting fortsatte som det skulle. Blev sjukskriven och slutade ju därför med skolan och jobben. Men jag har varit envis, allt jag vill göra kan jag göra. I stort sett i alla fall. Har nog inte missat en fest som jag velat gå på. Pubafton på hotellet och Ladan, är mina vänner där så är jag där! Varför skulle jag ligga hemma och deppa för att jag hade cancer när jag kunde ta vara på livet och ha roligt? Nej, så fungerar jag inte riktigt. Har haft så otroligt roligt. Och folk säger att man inte kan ha kul utan alkohol, bullshit! Vill inte höra att man inte kan följa med för man måste vara nykter, man kan ha roligt ändå, det har jag bevisat!

Kalas, fester, konfirmation, student, midsommar, vinkvällar (med alkoholfritt vin i mitt glas), tjejkvällar och mys, så som det ska vara. Men så kommer ju de tråkigheter som varit, operationer, cellgifter, blodproppar, sprutor, undersökningar, CANCER. Men nu är äntligen detta året över. Nu ska jag börja om. Börja plugga och jobba igen, träna och komma i form innan det är dags för skidresa. Ska bli så skönt att komma tillbaka till de normala.

Jag är trots det som hänt nöjd med mitt liv och nöjd med året. Allting negativt för även med sig något positivt. I detta fallet har det positiva varit att jag fått en helt annan syn på livet. Jag uppskattar allting mycket mer nu än vad jag gjorde för ett år sedan och det är ju bra!

Nu ska jag inte sitta här och mala på mer. Ska försöka göra ett bildinlägg med bilder från året men det får bli en dag nästa år. Idag har jag mycket att göra. Ikväll ska vi vara ett gäng här och äta trerätters. Ska bli hur trevligt som helst och att fira in året med nästan alla mina närmsta vänner kan ju inte bli bättre. Så nu har jag massa att förbereda och så ska jag försöka asa mig ut på en längre promenad i min ensamhet.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!

2011-12-24
 10:00:20

God jul!

God jul kära vänner!
Julfirandet startar snart hemma hos oss och i eftermiddag ska vi bege oss vidare till svärmor!
Jag hoppas att ni alla får en jättemysig dag med massa skratt och kärlek med era närmaste! Och att ni får många fina julklappar såklart!
Själv är jag tacksam, tacksam för att cancern är borta och att jag kan få en frisk jul. Tacksam för att julen firas med mina nära. Både min familj och Christians. Alla betyder så otroligt mycket! <3
GOD JUL!
2011-12-22
 15:06:00

Ortopeden

Hej!
Igår var jag inne i Växjö hos ortopeden för ljumsken. Anledningen till att jag har ont är tydligen för att jag har ett muskelfästa i ljumsken som är överansträngt. (Och om pappa läser detta så vet jag att han skrattar nu, det gjorde nämligen jag också). Han sa att jag måste vila när jag får ont. Två veckor sa han att jag skulle vila och då skulle det bli bättre. Men jag har ju vilat i typ nio månader och det har ju inte hjälpt. Men jaja. Efter det så var jag och syrran nere på stan en runda. Fixade lite småsaker innan vi begav oss hemåt igen.
Var ut på brukshundsklubben med Siugne igår kväll, på skotträning. Gick väl sådär. Kunde i alla fall inet träna med henne efter de så var bara där ute en snabbis.
Idag har jag planterat lite grupper som vi ska ge bort nu vid jul. Ganska så fina blev de tillslut. Kul att kunna ge bort något som man gort själv! Skulle behöva städa idag, men vet inte om jag hinner klart. Behöver måla naglarna också och så ska vi iväg ikväll, fira lite jul.
Dags att ta tag i städningen!
Ha det bra!
Puss o kram!
2011-12-16
 20:55:07

Svenska hjältar

Julia och Hanna på Ung Cancer är helt fantastiska människor och förtjänar verkligen eldsjälspriset!
Kollar på Svenska hjältar galan och när Julia och Hanna var uppe på scenen så satt jag här hemma i soffan och lipade. Det var helt omöjligt att inte göra det.
Det de gör är helt fantastiskt!
Kärlek till er <3
2011-12-14
 15:30:18

Onsdag

Allt flyter bra. Dagarna tillbringar jag för det mesta på gymmet och i soffan.
Igår träänade jag inne i Växjö tillsammans med lillasyster innan vi mötte upp mamma och käkade lunch. Hade en mycket bra dag!

Idag har jag varit hos finaste Hanna på frukost. Fick en ruskigt snygg ljuslykta, ska ta ett kort på den en dag så ska ni får se den! Nu har jag precis duschat och sen ska vi strax bege oss ner till Karlskrona. Tacos och glögg mys ska de bli, riktigt kul att träffa alla igen :)

Är så fruktansvärt glad ikväll för Mathildas skull, att hennes PET inte visade någonting. Cancern är borta och den ska inte få ta oss en gång till! Fira bra ikväll!

Ha det bra kära vänner!
2011-12-10
 17:43:24

Lördag

Har haft en väldigt lugn dag. Långpromenad med Malin och hundarna på förmiddagen och sen har vi bara suttit i soffan hela dagen jag och C. Fram till nu, Christian har börjat lite smått med maten, hemmagjord pizza och det är hans uppgift att fixa degen och tomatsåsen. Bra är han! Jag själv reste mig, gick till kylen och hämtade en öl. Måste ju lära mig de så sitter här med en kall Halmstad, blaskig öl, men man måste ju börja någon stans. Efter maten ikväll blir det dusch och fix för min del och någon gång vid 10-11 kommer finaste Frida och Julia och möter mig, sen blir det klackarna i tacket nere på hotellet ikväll. Roligt! Om jag inte hinner ändra mig, men det tror jag nog inte om jag känner mig själv rätt!
Sitter här som på nålar nu och lyssnar på radiorapporteringen från matchen mellan Malmö - Tingsryd. Än så länge leder Tingsryd, 1-2 står de, men det är ju nästan en hel period kvar. Så det är nervöst!
Jag önskar er alla en riktigt bra lördagkväll!
Puss o Kram!
2011-12-09
 13:56:54

Glad!!!

Jag är så himla glad!
Har fått igenom min ansökan hos CTRF, så blir en vistelse på Kostaboda Art Hotel framöver. Säkert i januari. Övernattning och mat och grejer, kommer bli hur härligt som helst! Bättre start på helgen kunde jag nog inte få.
För övrigt så är jag hängig idag, konstig i halsen och fryser och svettas och har mig. Så träningen får vänta till imorgon åtminstone.  Men det är bara att bita ihop och se glad ut. Måste städa här och sen ikväll kommer Christians pappa med familj hit. Blir god mat och säkerligen ett glas vin.
Ha en trevlig helg kära vänner!
Puss o kram!
2011-12-07
 19:19:37

Träning

Har haft ett grymt bra tvåtimmars pass på gymmet idag. Helt slut i hela kroppen. Så imorgon hoppas jag på träningsvärk!
Annars har det varit en lugn dag. Har läst färdigt en bok som var riktigt seg. Visserligen var den bra emellanåt, men ville bara att den skulle ta slut så ingen kanonbok. Mn har börjat läsa en annan, Inspärrad heter den. Läst ungefär 70 sidor och den är verkligen bra! Än så länge kan jag rekommendera den!
Ska dyka in i boken en stund till innan det är dags att gå ut en runda med Signe.
Puss o kram!
2011-12-06
 19:18:27

Allt rullar på som det ska

Då var det ett tag sen jag var här och uppdaterade er.

Som sagt så fyllde jag år i helgen. Kalas i fredags och fika i lördags. Annars har helgen varit lugn. Igår satte jag igång med träningen igen efter ett par veckors vilande. Skönt med en timmes pass på crosstrainern, slut i kroppen efteråt. Kör ganska så lugnt. Huvudet vill mycket mer men det går inte för kroppen orkar inte. Frustrerande. Ser ut ibland som jag bara glider runt lite, står och trampar lite sakta bara. Men det är ju för att kroppen är nerkörd i botten och måste ju därför börja lugnt. Huvudsaken är ju att det är jobbigt för mig och det är det.

Igår kväll var jag riktigt trött. Somnade på soffan vid halv nio och vid halv tio knatade jag in och la mig i sängen. Steg upp vid nio idag på morgonen så har i alla fall sovit. Men när jag vaknade kände jag mig inte okej. Lite snorig och seg i halsen och så trodde Christian att jag hade feber, men han hade fel. I alla fall så har kroppen fått vila idag. Ingen träning på grund av att jag inte var helt okej i morse.

I natt kom första snön här så idag har Signe gått i snö för första gången. Hon tycker det är hur roligt som helst. Studsar runt och så ska hon äta snön. Kissar dubbelt så många gånger nu jämfört med innan eftersom hon äter snö.

Idag har jag fått reda på att jag ska få tid hos ortopeden för min ljumske i senast februari. Duktigt lång tid. Jobbigt, men det är väl bara att bita ihop. Och jag som skulle behöva springa och få upp lite flås och konditionen innan det är dags för skidsemester. Men jaja, vi får väl se hur det går.

Nu får det bli kvällsrundan med Signe innan jag ska slänga mig på soffan, kolla tv och dricka lite te eller glögg. Eller kanske både och.

Ha en bra kväll!
Puss o Kram!

2011-12-02
 08:45:50

2 december

Efter det jag gått igenom under detta året så blir jag med glädje ett år äldre idag!
Grattis till mig själv!