2011-05-30
 21:27:38

Tunnhårig

Börjar bli riktigt tunnhårig nu. Hemskt!
Tur jag har min peruk, som jag måste tvätta också. Men det får nog bli torsdagens projekt.
Här kommer några bilder på hur jag ser ut i huvudet just nu.
2011-05-30
 12:16:22

På den tiden....



Jag och Annie ♥
Här firar vi in 2011.
Vi såg fram emot det nya året. Nytt år, nya möjligheter. Det säger jag varje år.
Detta året skulle jag ta tag i träningen riktigt. Hade kommit in rätt fas och skötte träningen efter hur jag hade planerat och såg fram emot fortsättningen.
Bilden är tagen vid 12-slaget och jag är superglad. Firade in det nya året med underbara vänner! 
Men här var vi alla ovetande.
Det som skulle bli ett fantastiskt år blev ett helvete.

2011-05-30
 09:32:40

Tillbaka

Sådär ja, nu är jag tillbaka efter helgens kalasande.

I fredags åkte jag in till Växjö för att träffa några av mina underbara klasskompisar. Blev grillning och massa prat, supermysigt! Saknar dem allt endel! När jag kom hem pratade jag med Frans och Annie så då bestämmde vi att jag och Christian skule köra ut dit och grilla med dem. Var så längesen vi träffade dem så det var supertrevligt!

I lördags hade farmor och farfar 45-årig bröllopsdag. Så då fick det bli middag i Linneryd för att fira det och för att fira morsdag. Och på kvällen blev det kalas i Växjö, för Nisse och Acke som fyllt år.

Och igår var det ju morsdag, så då blev det morsdagmiddag hos mormor. Mamma fick då sina presenter, en tunika och en grillwook. På kvällen kom Hanna hit så vi hade myskväll. Kollade Mästarnas Mästare och Irene Huss. Har även Maja här. Hon följde med hit efter att vi varit hos mormor och så ska hon vara här tills imorgon. Myspys!

Sov bra inatt. fram till klockan 5. Då vaknade jag och hade ont i magen och mådde illa. Var uppe lite och sen gick jag och Maja in och la oss i sängen. Tog superlång tid innan jag lyckades somna om. Och sen vaknade jag lite efter 7 av att städerskan kom och skulle städa i trapphuset. Även Maja vaknade då så hon la sig över mitt ansikte, så jag inte fick luft, flera gånger. Så då var det bara att stiga upp. Hopplöst! Vi har legat och vilat en stund nu. Känner mig inte helt okej idag. Frös inatt och har frusit nu på morgonen, och vi har det verkligen inte kallt! Men har ingen feber i alla fall, så det är ju tur.

Nu ska jag fixa lite här, sen blir det en promenad med hunden.
2011-05-26
 20:26:28

Dagen efter

Har mått ganska så bra idag trots att jag fick cellgift igår. Har tagit det lugnt hela dagen så kan ju bero på det också. Christian har hemtenta denna veckan så idag har jag hållt mig undan. Legat inne i sängen och kollat Sex and the city hela dagen, så nu har jag klarat av säsong 3. Jag tror nog att jag ska sätta igång säsong 4 efter att jag duschat.

Imorgon är det fredag. Och just denna fredagen har jag sett fram emot supermycket! Ska nämligen in till Växjö och träffa några av mina klasskompisar! Har inte sett dem sen februari/mars någon gång. Så de ska bli jättemysigt! ♥ Nästan lite nervöst, haha!

Christian har pluggpaus så han är ute och fiskar. Kul man jag har... Pluggar hela dagen så jag ska hålla mig undan och sen när han inte ska plugga så fiskar han. Tur att Hanna och hundarna varit här och hållt mig lite sällskap. Nu får det allt bli duschen. Och så är det ju snart dags att sova. På tal om att sova, kollade på en film igår kväll så gick och la mig vid kvar i elva eller något sånt. Så trodde jag skulle kunna sova lite längre idag. Men nejdå, vaknade vid 5, 6 och sen 7 och efter det var det kört. Kunde inte sova mer. Nu är jag trött.. Men jag sover gärna till 8 i alla fall imorgon, så får väl vara uppe en stund till.

Som sagt - duschen nästa!
Ha det bra!

2011-05-25
 19:17:39

Inget hoppande

Idag hoppar jag inte runt och sjunger, är ganska så sliten faktiskt. Och ont i lederna som tusan, ingen kul biverkning. Men så länge det bara är de så är det okej.
Maten här ikväll blev helt misslyckad. Så skulle Christian värma mat från frysen, men då smälte burken, så efter ett tredje försök fick han mat i sig. Och jag fick tacos, så jag är nöjd!
Nu ska jag ligga i sängen resten av kvällen och göra ingenting, nice!
Hörs imorgon!
2011-05-24
 22:36:57

Svullen

Är svullen i ansiktet, ser jätteroligt ut!
Jag fick ju inte min skönhetssömn riktigt inatt, undra om det är därför som jag är svullen? Man kan ju undra. I vilket fall som hellst så får de på dagvården sig ett gott skratt om jag ser ut såhär imorgon. Nu ska jag sova, äntligen!
Får se om jag hinner uppdatera er imorgon. Annars hörs vi på torsdag eller fredag!
Godnatt!
2011-05-24
 18:26:48

Stämmer så bra!

Jag vill leva livet,
och inte va bangig för att snacka med nån,
jag har vittring på livet,
lite varmvatten så är allting i gång,
det är för man älskar att leva som man gillar hålligång,
när jag glider neråt stan har jag vittring på gång.
Allting som jag vill.
Allting som jag vill kan jag göra a, a, a, a, allt,
allting som jag vill kan jag göra, a, a, a, a, allt,
när flytet är i luften,
då är lyckan varje dag,
om man är positiv som fan då går allting bra.

(Vittring-Magnus Uggla)


Älskar att jag får denna låten på hjärnan ibland flera gånger varje dag, det betyder att låten säger mig så mycket och det är den känslan jag har just nu. För en stund sen studsade jag runt här hemma och sjöng och Christian bara skrattade åt mig. Ibland är livet skit - men just nu älskar jag det. Jag vet att jag inte lär säga så imorgon eftersom det är en helvetesdag, men det är ju trots allt de dagarna som får mig att uppskatta resten av livet mycket mer! Man ska försöka se allt från den ljusa sidan, det vinner man mycket på, glöm inte det!
2011-05-24
 17:32:48

Trötter

Idag har jag varit fruktansvärt trött. Kollade på en film igår som slutade vid 23.15 typ. Sen tog de inte lång tid innan Christian somnade och jag låg klarvaken och kunde absolut inte somna. Började spela Angry Birds på mobilen och vid 1 inatt började jag bli trött. Vaknade som vanligt vid halv 8 tiden idag och var vrålhungrig. Så käkade och sen kröp jag ner i sängen igen och sov till 10 ungfär. Fast är fortfarande supertrött!

Har varit nere på Hallabro El idag för att se om jag har en viss försäkring genom jobbet, vilket jag hade. Har försökt få tag på min chef på kommunen också för att se om jag har den där med, vilket jag borde ha. Men lika bra att kolla de riktigt så jag inte skickar in fel uppgifter till försäkringsbolaget. Jag har också hunnit med att kolla Sex and the city och nu i eftermiddag har jag städat lite, de gjorde vi nämligen aldrig igår.

Nu sitter jag här i soffan och njuter av att se Christian stå vid spisen och laga mat, underbart! Ikväll blir det att ta de lugnt och förbereda lite inför imorgon då det är dags för cellgift igen....
2011-05-23
 15:32:50

Ny vecka

Då var det ny vecka igen.
Imorse var det bara att stiga upp och göra sig iordning för att åka in till Växjö. Christian skulle köpa shorts och lite så och byta lina på sina fiskerullar och allt var de va. Så passade även på att köpa morsdag-presenter och handla mat. När vi kom hem igen fick det bli lite lunch på hotellet, supergott! Och nu sitter jag här och vilar lite. Ska strax packa köttet i mindre påsar och sen ikväll måste vi verkligen städa! Vi skulle byta olja i bilen också tydligen, men de klarar han av själv.
Dags att börja plocka iordning lite....
2011-05-22
 18:33:23

Dålig uppdatering

Shit vilken dålig uppdatering! Det är ju så jag skäms!

I torsdags kväll var jag, Erica och Carmen på seans. Väldigt häftigt faktiskt. Svårt att förklara, men "de på andra sidan" kan då prata med oss. Det var ingen som pratade med mig så jag fick inte ut så mycket av det, men ändå häftigt när de pratade med Carmen och Erica.
I fredags åkte jag och Erica in till Växjö en runda. Jag skulle köpa bikini men hittade tyvärr ingen. Blev ett par linnen och lite annat bra att ha. Hade en hur mysig dag som hellst med massa prat och skratt. Borde göras oftare, Ottosson! På kvällen blev det sen grillning hemma hos mamma och pappa - skönt att kunna åka iväg och slippa laga mat en kväll, haha.

Igår morse åkte Christian och Christian ut och fiskade, det har blivit en ful ovana att de är iväg på lördagmorgonen! Det enda positiva är väl att Christian kommer upp i tid på morgonen. På dagen kilade jag och Frida ner till fotbollsplanen för att kolla FK - Tngsryd, damerna. Gick inte så bra för FK, men så kan det vara ibland. Avslutade sedan kvällen i soffan, med en skål chips och en urkass film!

Idag har det varit en lugn dag. Christian pluggar för fullt och jag försöker sysselsätta mig själv. Har kollat klart på första säsongen Sex and the city, så funderar på att börja kolla på andra nu. Senare blir de nog att kolla Segermyr och sen sova tidigt, skönt.

På tal om att sova så vaknar jag väldigt många gånger varje natt. Sjukt irriterande med tanke på att jag behöver sova. Men kanske bara är under en period nu, får hoppas att det snart vänder. De gär ju de på onsdag efter cellgutet i alla fall. Då brukar jag ju bli ganska så trött.

Känns skönt att det redan är söndag igen. Veckorna rullar på som bara den. Snart är sommaren över ju nämre hösten vi kommer, ju nämre kommer jag slutet av min behandling. På onsdag påbörjar jag ju min fjärde kur. Så om fyra veckor ska jag vara halvvägs. UNDERBART!
Jag längtar till hösten!
2011-05-19
 15:00:44

Röntgen

Idag kom det ett brev SUS (Skånes universitets sjukhus) i Malmö. Den 13 juni är det dags för mig att åka ner igen för PET-undersökning, röntgen. Skulle ju ner en extra gång och kolla om mandlarna är som de ska. Jobbigt att behöva åka ner dit, men då vet man att det fungerar och de vill att det ska göras där eftersom de båda andra undersökningarna har gjorts där nere. Så då får det bli en tripp till Malmö!
2011-05-19
 10:15:35

I´m back!

God morgon!
Nu ska jag äntligen uppdatera er om hur mina senaste dagar har varit.

I tisdags kom mamma, Sofie och Maja hit. Jag och mamma handlade och sen stte jag igång att baka bullar. Mamma och Sofie fick såklart hjällpa mig, haha. När bullarna skulle jäsa så passade vi på att käka lunch och ha det väldigt trevligt ihop. Lagom till bullarna skulle in i ugnen så åkte de hem och istället kom Hanna hit. Så när bullarna var klara och Christian kommit hem från skolan så blev det fika på nybakta bullar, mumsigt! Även kvällen bestod av bak! Jag skulle göra kladdmuffins, de blev dubbelt så stora som de skulle vara och inte speciellt kladdiga, utan det blev typ chokladmuffins istället. Men det funkar ju bra det med. Kan nog vara gott med en klick grädde och en persikohalva till. Sen gjorde jag dumblekakor och tillslut glass. Så nu är frysen full av godsaker! På kvällen städade vi och gjorde iordning till vår nattgäst - Sofie hade nämligen pubrunda i tisdags så hon sov hos oss efter den.


Rimbobullar


Muffins


Maja

På morgonen igår så var det inte mycket med Sofie, hon var sliten och bakfull. Så det ska vara veckorna innan stundenten! Sofie var här till lunchtid och när jag och Christian käkat lunch så var det bara att börja göra sig iorning för att åka in till Växjö med Roger och Anna. Sprang först runt och fixade lite ärenden innan vi äntligen satte oss på Orientkebab för att käka. Sen blev det bio - nya Pirates filmen i 3D. Riktigt bra film! Ganska coolt att se den i 3D med eftersom det blir ett helt annat djup i filmen, men texten tyckte jag jobbig att läsa. Den blev utdragen och nästan lite suddig. Efteråt var vi yra allihopa, kändes helt konstigt i huvudet när vi gick ut från bion.
Förresten, vi hämtade hem bilen igår också. Om ett par dagar ska vi ner med den igen för de skulle spänna något efter att man kört med den ett tag. Så sen får vi se vad kalaset kostar också.....

Idag väcktes jag lite efter 7. Då började de jobba med grannarnas nya uteplatser. Så sen kunde inte jag somna om, irriterande, men så kan det vara. Har ringt cancerhjälpen också, läkaren hade glömt skriva i min diagnoskod på pappret som jag skickat in. Så får skicka in ett vanligt läkarintyg där min diagnoskod står. Så nu hoppas jag att det räcker för att jag ska få min ac. Ska också ner till Hallbro El en runda sen, måste fylla i lite papper till Skandia, var om jag har någon försäkring genom jobbet typ så måste ner och kolla de. Annars blir det nog en ganska så lugn dag idag. Ska nog ut och gå en runda och sen läsa lite eller kolla film kanske. Ikväll är det dags för mig och Erica att vara fiskeänkor igen, så då kommer hon hit, myspys :)

Ha en bra dag!
2011-05-18
 14:13:52

Återkommer imorgon

Håller på att fixa mig för fullt. Vid 15.00 kommer Roger och Anna och hämtar oss och sen bär det av till stan. Lite ärenden, käka och sen bio. Mysigt :)
Återkommer imorgon!
2011-05-17
 21:53:39

Fullt upp

Hade hoppats på att uppdatera er nu om vad dagen har bestått utav. Men jag har haft fullt så har inte hunnit. Jag har ett fullspäckat schema även imorgon, men hoppas att kunna göra ett inlägg på förmiddagen.
Godnatt!
2011-05-17
 09:27:25

Sovit dåligt

Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt. Vaknade vid två tiden och sen tog de en stund att somna om. Vid fyra var jag tvungen att gå på toa och sen tog de minst 45 minuter innan jag lyckades somna om. Strax innan sju vaknade jag när Christian skulle sticka till bussen och sen var städerskan här vid åtta och städade trapphuset, så då vaknade jag av det. Kan man inte försöka vara lite tyst om man ska städa så tidigt? Man måste inte slå sopborsten i väggen hela tiden. Låg i alla fall kvar en stund och sen steg jag upp vid halv nio typ. Så idag är det en trött Therese som skriver. 

Nu har jag precis duschat, lagt in några fakturor, lyssnar på musik och så ska jag plocka iordning lite innan mamma och Sofie kommer. 
Hörs nog ikväll!  
2011-05-16
 20:28:05

Måndag

Hej allihop!
Riktigt dålig uppdatering, jag vet!

I lördags förmiddag mådde jag inte speciellt bra. Var supertrött och hade ont i huvudet. Men duschade och fixade mig inför konfirmationen och började genast må bättre. Följde faktiskt med till kyrkan också. Jag och Christian stod längst bak i kyrkan, där uppe på läktaren eller vad kan kallar det, så slapp sitta intryckta på en bänkrad i alla fall! Efter kyrkan blev det god mat och trevligt sällskap hos familjen Ahlqvist/Sundberg.


Sebastian längst till vänster.


Jag och Christian utanför kyrkan.

Vi kikade också lite på hur det gick för Saade i lördags. Mycket bättre än vad jag trodde det skulle göra faktiskt. Så jag får väl erkänna att det var bra jobbat då...

Igår tog jag de lugnt och vilade på dagen. Sen på kvällen kom Frida, André, Erica och Christian hit och så drog vi ner till hotellet och kollade lite på hockeyn. Tyvärr så funkade tekniken inte så bra som de borde så det var väldigt jobbigt att kolla på. Jag glömde givetvis min spruta innan vi åkte ner, så stack hem efter andra perioden. Jag och Christian kollade på tredje hemma innan det var dags att sova. Tredje perioden var katastrof och jag ångrar verkligen att jag inte gick och la mig efter 1-3... På tal om att sova så pep det om mig igår när jag skulle sova. Så då var det bara att knata upp och hämta astmamedicinen. Ibland älskar jag mina luftrör.

Idag har jag halvsuttit i soffan hela dagen och kollat klart på fjärde säsongen av Vänner. Det är väl ungefär det jag hunnit med. Hanna var här en stund med och kollade några avsnitt tillsammans med mig, roligare att ha någon att skratta med!
Igår lämnade vi vår bil på autoverkstaden för de ska byta stötdämpare på den. Vi bad dem också kolla handbromsen för vi tycker den tar fruktansvärt dåligt. Och det var ju tydligen inte så konstigt. De som bytt handbromsvajern innan har gjort helt fel när de satte dit den. Dom skulle se om de kan fixa den annars måste vi byta den vajern nu igen. Riktigt irriterande!
Men jaja. De skulle i alla fall ha bilen tills imorgon så får vi se då hur det blir.

Nu ska jag käka lite melon och läsa en bok eller kolla tv, har inte bestämt mig än.
Ha det bra!
2011-05-14
 09:26:20

Lördag

I torsdags kom Erica och Christian hit och käkade tacos och efter det hade jag och Erica en myskväll med "Vänner" och skitsnack medans våra män var ute och fiskade. Som vanligt så fick de inget!

Igår kväll var vi hos Frida och André och grillade. Mysigt! Kom hem i lagom tid, skönt med tanke på att det blir en lång dag idag. Christian stack vid 7 någon gång i morse för att fiska medan jag sov vidare ett par timmar innan jag vaknade vrålhungrig. Vid tre idag konfirmeras Christians lillebror Sebastian. Så då ska Christian bort till kyrkan och sen kommer han hem och hämtar mig och så ska vi bort på lite kalas efteråt. Carmen beställde en klänning till mig i början av veckan, så den kom i torsdags. En ljusrosa med lite spets och grejer. Superfin. Så tänkte jag skulle ha den på mig idag. Så just nu sitter jag och funderar på vad jag ska ha för nagellack. Antingen ett rosa eller ett nästan vitt. Tror faktiskt att det blir det rosa, men har inte bestämt mig. Men det är väl dags att göra det nu.

Måste också hinna plocka iornding lite här, diska och laga lite lunch tills Christian kommer hem. Sen blir det duschen och fix innan det är dags för konfirmation.
Ha en bra lördag!
2011-05-14
 09:18:04

Mina mandlar

Glömde berätta för er vad läkarna sa angående mina mandlar. De var ju inte riktigt som de skulle, utan de "lös" på röntgen. De ställen som lyser är de ställen där det finns någon form av aktivitet som det inte borde finnas. Jag var ju hes dagarna innan jag var på röntgen, så förhoppningsvis beror det på de. Men för säkerhetsskull får det bli en tripp ner till Malmö igen. När jag avslutat fjärde kuren. Alltså om en månad. Segt att behöva åka ner dit igen, men sånt är livet. Måste ju kolla upp så det är som det ska!
2011-05-12
 13:46:08

Torsdag

Igår var det alltså dags för cellgift igen, mamma hämtade mig och vi åkte in till Växjö. Inne på sjukhuset gick allting bra. Sprutan som jag får varje gång där inne gjorde asont igår, men det är ju bara att bita ihop, det blir ju bättre! När jag kom hem och senare på kvällen mådde jag skit. Mådde jätteilla. Christian lagade mat när jag bad honom, men den maten satt jag bara och petade i, får lite dåligt samvete, men kan ju inte hjälpa att jag inte kunde äta det. Istället så åt jag lite tacos på kvällen, 5 små båtar med färs, ananas och sås i. Och det funkade bra.

Idag så har jag, än så länge, inte fått så mycket gjort. Hanna var här en stund och vi satt och kollade på massa vänner-avsnitt. Haha, sjukt kul! Så nu har jag kollat klart på säsong 3. Lyckats få i mig lite mat och ska snart diska undan lite. Sen ikväll kommer Érica och Christian hit för att äta tacos med oss innan pojkarna ska ut på sjön. Så då blir jag och Erica fiskeänkor, igen. Tur hon kommer och håller mig sällskap när de är ute på sjön och tror att de ska få fisk!

Vila lite och sen diska var det ja!
Hejsvejs
2011-05-11
 06:49:55

Cellgift

Idag ska jag in till sjukhuset för att avsluta min tredje kur. Förhoppningsvis har jag nu kommit halvvägs i min behandling. Men jag ska inte hoppas för mycket. Men för varje dag som går så närmar jag mig mitt mål, att bi FRISK! Det känns skönt!
2011-05-09
 20:22:58

Cancer överallt

Sen jag fått diagnosen cancer så känns det som att sjukdomen finns överallt. Kollade ju på ett program förra veckan där bröstcancer var programets handling. Idag har jag läst en bok där en persons pappa dog i cancer. Igår fick jag veta att en person som står mig väldigt nära hade en släkting som dog i cancer dagen innan. Tänker på dig J ♥ Att läsa och höra hur den här, rent ut sagt, förbannade sjukdomen tar personers liv gör mig arg, ledsen och förtvivlad. Samtidigt som det får mig att uppskatta det jag har, mitt liv, Christian, min familj och mina vänner. Älskar er alla ♥! Det är inte lätt, men försöker vara glad för varje dag som går och jag är pigg och kan leva ett ganska så normalt liv trots allt.

2011-05-09
 18:02:26

Min pappa

Ibland så är min pappa bäst! Pratade med honom innan idag och sa att jag inte skulle vara ute i solen utan jag får sitta inne i en grymt varm lägenhet. Så han påminnde mig om att jag sökt pengar till en AC så jag kanske snart har en sån. För ungefär en timme sen så plingade det på dörren och pappa öppnade. Med sig hade han en AC. En begagnad som de hade inne på jobbet men som de inte använder. Så den kan jag låna nu tills jag fått pengar till att köpa en. Så nu börjar det bli lite svalare i lägenheten. Riktigt skönt!





Jag har varit nere på apoteket idag, läkaren skrev ut kortisontabletter som jag skulle ta åtminstone idag. Mot mina utslag. Så vi får se hur de är ikväll när jag ska gå och lägga mig, klådan brukar nämligen vara som värst när jag ska sova.
Här är en bild på min arm där jag har den värsta klådan, som jag haft ett bra tag!


Har också hunnit med att läsa en bok idag. Nu är Christian ute och joggar och när han kommer hem ska vi käka ungstekt falukorv och mos, mumsigt! Sen ikväll ska vi kolla på Fast and furious 4.
Ha en bra kväll! Det tänker jag nämligen ha :)
2011-05-09
 10:06:15

Utslag

Har börjat få kliande utslag lite överallt på kroppen. Igår kväll var det hemskt, kliade på hela ryggen, ena armen, låren och magen, så smörjer med både lotion och aleo vera. Ringde in till Dagvården nyss för att se vad de säger att jag ska göra. Kan vara så att jag fått utslagen på grund av att jag varit ute i solen. De skulle i alla fall prata med läkaren och så om jag kanske ska komma in och visa det.

Då var denna sommaren totaltförstörd nu om jag inte ens ska kunna vara ute ett par timmar i solen. Superfint väder ute och jag får ligge inne i soffan i en supervarm lägenhet och kolla film eller något. Kul!
2011-05-08
 11:03:20

Tjejmiddag

Igår hade vi alltså tjejmiddag. Fantastiskt roligt! Och maten som Hanna hade lagat helt själv var riktigt god, plus i kanten till Henne! Jag hade med min kamera för att kunna ta några kort. Men det blev inte några kort, det blev många kort. Över 400 bilder på en kväll - sjukt! Tack för en helt underbar kväll tjejer! ♥


Hanna och jag


Frida och Erica


Nu ska jag strax fixa mig och sen blir det en tripp in till staden. Christian måste köpa shorts och något han kan ha på sig på konfirmationen nästa helg. Ha en bra söndag!
2011-05-07
 17:45:35

Soool

Igår blev det som sagt en tripp till Växjö. Jag passade på att provköra min morbrors bil, första gången ever jag kört automatare. Jag är såld! Grymt skönt att köra det, speciellt i stan! Pappa bjöd oss på lunch och sen inhandlade vi lite skor på skopunkten. För min del fick det bli tre par. Ett par sandaler och sen två par med lite högre klack. Rktigt sköna!

Sen igår kväll grillade jag och Hanna med Christian, Noa och Crissan. Sen flydde jag och Hanna fältet ner till henne och satt och snackade skit och drack vin. Grabbarna kom ner till oss och sen gick vi ner till hotellet för att kika läget. Tyvärr jättelite folk och kass musik, men vi hade ändå trevligt! Tack för den kvällen mina vänner!

Idag har jag njutit och av solen! Helt underbart! Nu sitter jag nyduschad och iordninggjord och väntar på Frida och Erica. Sen ska vi ner till Hanna på tjejmiddag. Känner på mig att det kommer bli trevligt, mycket skitsnack och skratt, LOVE IT!

Ha en bra fredagkväll!
2011-05-06
 08:48:58

Växjö

Sådär. Nu är jag strax klar så snart går bilen mot Linneryd till mamma och syrran och sen beger vi oss in mot Växjö. Blir lite tidsfördriv för min del. Och så ska pappa bjuda på lunch, så de får jag ju inte missa! Vi ska troligtvis till skopunkten också, både jag och syrran behöver köpa skor! Nu måste jag packa de jag ska ha med mig, sen ska jag köra. Hejsvejs!
2011-05-05
 14:51:44

Blommor

Christian började dagen med att bara scones till oss till frukost, han så söt min Christian! Efter vi svalt frukosten så ringde Viola och sa att de hade blommor till mig och frågade om de kunde komma upp och lämna dem. Blev nervös och undrade vem det var som skickade blommor till mig. Hon kom upp med två buketter till mig och Christian. En från Carmen, Peter och Alex och en från Madde. Bara för vi varit tillsammans sex år idag. Tack snälla för blommorna! Tänkte jag ska lägga upp bilder på dem sen om jag kommer ihåg det.

Nu har vi nyss varit och handlat och innan det var vi nere på Hotellet och åt med farmor och farfar. Resten av dagen blir det att ta det lugnt och sen blir de myskväll med mitt hjärta!

2011-05-05
 12:35:57

110505

Therese Karlsson ♥ Christian Ahlqvist

Idag är det min och Christians dag. Det är 6 år sedan vi blev tillsammans, helt sjuk! Tiden har gått så fort. Sitter här och ler för mig själv jag tänker på allt roligt vi gjort tillsammas. Alla minnen vi delar. Studenter, balen, utomlandsresor, skidresor, Öland, Gyön, fester och myskvällar med vänner. Sen har vi även haft jobbiga tider, som i alla förhållanden. Christian har alltid funnits där när jag haft det jobbigt. När det varit mycket i skolan, om man tjabbat med någon, när någon nära gått bort eller när de varit mycket hemma. Jag är så fruktansvärt glad att jag har honom, speciellt nu! Det är verkligen nu jag behöver honom, när jag ska bekämpa den här skiten. Vet att jag är väldigt jobbig vissa dagar, ibland är jag rastlös och ibland är jag så trött så jag varken har ork eller lust att ens diska av ett par tallrikar och det går ut över honom. Jag ledsen att det behöver göra det, men det är tyvärr så det är. Han finns där och stöttar mig hela tiden och jag älskar honom av hela mitt hjärta, även fast det inte alltid märks!

Christian, du är helt enkelt bäst!
Love you ♥

2011-05-03
 16:19:13

Sprungit ett par mil

Christian drog med mig ut på en kvarts promenad. Men nu känns det som att jag sprungit ett par mil. Blev helt slut i hela kroppen.. Måste nog ta tag i mitt liv och gå en liten runda varje dag. Har gått från att ha träningsmani och va på gymmet flera dagar i vackan samt ut och gå ofta till att bli världens latmask!

Nu ska jag ta en snabbdusch och slänga på mig lite vettiga kläder, kamma håret och sätta det på huvudet och sen ska vi bort till Christians pappa på middag, trevligt :)
2011-05-03
 12:03:36

AC

Har nog tidigare skrivit att jag ska söka pengar till en AC genom Cancerhjälpen. Där kan jag söka pengar till något som kan underlätta min behandling. Vår lägenhet ligger i ett väldigt gammalt hus och på våren och sommaren får vi en så hög temperatur inomhus så det går knappt att vara inne. Eftersom jag blir trött efter behandling tillbringar jag ju en hel del tid inomhus och behöver jag vila så är det ju bra om man kan få ner temperaturen, annars blir det ju mycket svårare.

Jag var igår nere på jobbet och kollade lite vad en AC kostar, så nu har jag fyllt i lite papper, kopierat och skrivit ut en del papper som måste vara med när man skickar in ansökan. Men man var tvungen att ha med ett familjebevis som man beställer på Skatteverket och det kunde tydligen ta en vecka innan man får det. Men så fort det har kommit ska jag skicka in allt och så hoppas jag innerligt att jag får pengar. Jobbigt bara att jag väntat så länge innan jag tagit tag i att fylla i alla papper och så. För Cancerhjälpen har tydligen minst 4 veckor på sig att behandla ärendet. Låt de veckorna gå fort!
2011-05-03
 11:00:37

Håret

Håret har börjat bli ganska så tunnt nu. Så har börjat använda min peruk. Dels så måste jag vänja mig vid den, samtidigt som jag tycker det är roligare att ha lite längre och tjockare hår än mitt vanliga hår nu.

Några bilder som vi tog i fredags på mitt vanliga hår



Med peruken
2011-05-03
 10:17:56

Glaaad!

Idag ringde min läkare från hematologen. Nu hade röntgensvaren kommit och det såg bra ut! Aktiviteten som fanns innan behandlingen startade var helt borta, precis som det ska vara! Det som inte var som det ska var att mina mandlar var lite större än vad de var förut, så de skulle kolla lite mer på de. När vi hade lagt på så kom jag på att jag var hes dagarna innan röntgen, kanske beror på de, så ringde in och berättade det. Men för övrigt så såg allting bra ut och jag är glad!

2011-05-02
 17:27:06

Det blir bättre

Har precis kollat på gårdagens avsnitt av Det blir bättre där Magdalena Graaf medverkade. Man fick följa med henne och hon berättade om hur det var under tiden då hon blev förälskad, gifte sig och skaffade barn. Och sedan levde under skräck. Rädd att bli ihjälslagen. Man får under de olika programmen höra kända personers berättelser om en jobbig period i deras liv. Avsnittet med Magdalena Graaf finns här http://www.tv3play.se/program/detblirbattre. Programmet går på söndag kl 21 på 3an. Ska kolla på de tidigare avsnitten av programmet också. Jag blir så tagen av sådana program.

När det gäller Magdalena Graaf så har jag också fastnat för hennes bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Även den handlar om hur hon blev misshandlad av sin man som hon sedan lyckas fly ifrån. Ni kan läsa mer om den här http://www.bokus.com/bok/9789185267958/det-ska-bli-ett-sant-noje-att-doda-dig/.  
2011-05-01
 10:48:25

Ladan

Kalaset igår gick fint och Carmen blev glad för grejerna hon fick av oss. Sen blev det som jag skrev igår, grillning och förfest hos Hanna. Även hon fick en present av mig igår, för hon fyller nämligen år idag, Grattis hjärtat! Strax efter 22 bar det av till Urshult och Ladan. Första gången jag var där nykter. Och tro det eller ej, Therese Karlsson kan visst ha roligt utan alkohol. Måste vara för jag har så underbara kompisar. Peruken satt som en smäck. I alla fall en del som inte visste att det var en peruk men som fick reda på det sa att de absolut inte såg de. Känns skönt!

Jag hoppas att mina vänner som var något onyktra igår mår som de förtjänar idag, haha!

Gick och la mig vid halv 3 i natt så är ganska så trött idag. Blir att ta de lugnt hela dagen idag tror jag.
Nu ska jag se om de går få något liv i Christian.